Kalbinden bıçaklanan genç Muşta ameliyat edildi

Kalbinden bıçaklanan genç Muşta ameliyat edildi


MUŞ (A.A) - Muşta kalbinden bıçakla yaralanan ve Muş Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılan Muhammet Mete (19), başarılı bir ameliyatın ardından kurtarıldı.
     Bu ameliyatın Muş Devlet Hastanesinde ilk defa yapıldığını bildiren Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Muhammet Bozgüney, Muşta ilk defa böylesi bir kalp ameliyatı gerçekleştirdiğini söyledi.
     Metenin ameliyatını gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Muhammet Bozgüney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaralının şu anda yoğun bakımda olduğunu, hayati tehlikeyi kısmen atlattığını ifade etti.
     Hastanın kalbinin üzerinde yaklaşık bir santim çapında bir yaralama meydana geldiğini belirten Bozgüney, şöyle konuştu:
     Hastamız acil servise kesici alet yaralanması nedeniyle başvurmuştu. Hasta acil servise ilk geldiğinde bir şok tablosu içindeydi. Tansiyonları alınamıyordu, genel durumu çok ciddiydi. Tam meme altında kalbin üzerinde yaklaşık bir santim çapında yaralanması vardı. Yaralıya ilk müdahaleyi acil serviste yaptık. Daha sonra ameliyathanede bu işleme devam edildi. Acil olarak hastamızı hemen ameliyata aldık. Yapılan ameliyata göğüs kafesi tamamen açıldı. Göğüs kafesi açıldığında kalbinde sol kısmında yaklaşık bir santim çapında ciddi bir yaralanma olduğu tespit edildi. Hastaya acil olarak kan ve kan ürünleri verildi. Ayrıca bu ameliyat esnasında çok fazla kan kaybı meydana geldiği için kendisine çok fazla kan verildi. Yaptığımız ameliyatın ardından hastanın tansiyon ve diğer hayati fonksiyonları düzelmeye başladı. Ardından kanaması hemen kontrol altına alındı.
     Hastanın yoğun bakımda tutulduğunu belirten Bozgüney, büyük bir ameliyatı gerçekleştirdiklerini ifade etti.
     Yaralının babası Hamdullah Mete ise, doktorların ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiğini, yapılan ameliyat sayesinde çocuğunun yeniden hayata döndüğünü kaydetti.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Kalbinden bıçaklanan genç Muşta ameliyat edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER