Kaleiçi Yat Limanı Kentsel Tasarım ve

Kaleiçi Yat Limanı Kentsel Tasarım ve Uygulama Projesinin gecikmesi -Antalya Büyükşehir Belediyesi: -Gecikmenin iki temel nedeni, zorunlu proje değişikliği ve müteahhitten kaynaklanan gerekçelerdir


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Kaleiçi Yat Limanı Kentsel Tasarım ve Uygulama Projesinin daha önce bildirilen tarihte tamamlanamadığı hatırlatılarak, gecikmenin müteahhit firma ve proje değişikliklerinden kaynaklandığı bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, turizm sezonu öncesinde 15 Mayısta bitirilmesi şartıyla ihalesi yapılan projede, bir takım değişiklikler yapıldığı belirtildi. Yaşanan gecikme nedeniyle işi yapan müteahhit firmaya bir aylık ek süre verildiğinin anlatıldığı açıklamada, aynı zamanda müteahhitten kaynaklanan bazı gecikmelerin de yaşandığına dikkat çekildi.
     Müteahhit firmanın çalıştırdığı taşeron firmalar ve elemanlarından kaynaklanan, malzeme temini gibi sıkıntıların da planlanan zamanın sarkmasına neden olduğunun vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Gecikmenin iki temel nedeni, zorunlu proje değişikliği ve müteahhitten kaynaklanan gerekçelerdir. Çalışmalar süresince yat limanında yolun trafiğe kapatılmadan iş yapma çabası da işi uzatmıştır. Bunun gerekçesi de yat limanındaki işyeri sahiplerinin ve turistlerin mağdur edilmemesidir. Çalışmaların kısa sürede tamamlanması için müteahhide çeşitli baskılar uygulanmaktadır.
     Ayrıca 15 Haziran 2012 tarihinden itibaren müteahhide cezai işlem uygulanmaktadır. Müteahhit, projeyi geciktirdiği her gün için ceza ödemektedir. Belirtilen nedenlerden dolayı yaşanan gecikmenin Antalyaya ve Kaleiçi Yat Limanına yakışan nitelikte bir projeyi gerçekleştirmeye yönelik olduğunu hatırlatır, Antalya halkının ve ziyaretçilerin proje bitiminde yaşayacağımız güzelliklerle bizi bağışlayacağını umarak, kamuoyuna saygıyla duyururuz.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Kaleiçi Yat Limanı Kentsel Tasarım ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER