Kalkınma Ajansı uzmanları toplandı

Kalkınma Ajansı uzmanları toplandı


ŞANLIURFA (A.A) - Kalkınma Ajansları uzmanları, mevcut destek sisteminin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi amacıyla mevzuat değişikliklerini tartışmak üzere bir araya geldi.
     Karacadağ Kalkınma Ajansının ev sahipliğinde 6-8 Eylül 2012 tarihleri arasında Hilton Otelinde gerçekleştirilen toplantıya, 18 kalkınma ajansından 34 uzman ile Kalkınma Bakanlığı uzmanlarından Mustafa Erdem Kazaz, TÜBİTAK-BİLGEM-UEKAE G222 uzmanlarından Emre Pekkaya ile Ender Özmen katıldı.
     İlk iki gün sabahtan akşama kadar süren toplantılarda, bir taraftan ajanslar arasında tecrübe paylaşımı yapılırken, diğer taraftan ajansların mevcut destek mekanizmalarının daha etkin bir şekilde uygulanması ve yeni destek mekanizmalarının geliştirilmesi konuları ele alındı.
     Toplantıda ayrıca Kalkınma Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle geliştirilen ve halen test süreci devam eden Kalkınma Ajansları Program Yönetim Sistemi yazılımına ilişkin konularda bilgilendirildi.
     Toplantılar sonucunda mevzuatta öngörülen değişikliklere ilişkin geliştirilen öneriler bir rapor halinde Kalkınma Bakanlığına sunulacak.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Kalkınma Ajansı uzmanları toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER