Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Malatyada:

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Malatyada: (Sürgü beldesinde Alevi ailenin saldırıya uğradığı iddiası) Hiçbir şekilde Alevi Sünni çatışması olarak niteleyemeyeceğimiz, iki şahıs arasında yaşanan adi bir hadisedir (Görüntü


MALATYA (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Doğanşehir ilçesi Sürgü beldesinde Alevi aileye saldırı iddialarıyla ilgili, Hiçbir şekilde Alevi Sünni çatışması olarak niteleyemeyeceğimiz, iki şahıs arasında yaşanan adi bir hadisedir dedi.
     AK Parti Malatya İl Başkanlığını ziyaret eden Yılmaz, gazetecilerin Malatyada bir Alevi ailenin saldırıya uğradığı iddiasına ilişkin sorularını yanıtladı.
     Konuyla ilgili Malatya Valisi Ulvi Sarandan bilgi aldığını aktaran Yılmaz, Hiçbir şekilde Alevi Sünni çatışması olarak niteleyemeyeceğimiz, iki şahıs arasında yaşanan adi bir hadisedir. Burada da devlet organlarımız her türlü tedbiri almış, gereğini yerine getirmişlerdir diye konuştu.
     Yerel düzeyde de Alevisi ve Sünnisiyle kanaat önderlerinin hep birlikte bu olaya müdahil olduğunu ve gayet güzel bir müdahaleyle şu anda hiçbir sıkıntı yaşanmadığını dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:
     Fakat anlaşılan birileri bir şeyler üretmek istiyorlar. Bu toplumu çatışmaya sürüklemek istiyorlar. Önlerine çıkan her şeyde, olayın arka planını bilmeden, yeterince bilgi sahibi olmadan kullanmaya çalışıyorlar. Biz her zaman söylüyoruz; Kürdü Türkü, Alevisiyle Sünnisiyle Arabıyla Lazıyla Müslümanıyla gayrimüslimiyle birlik beraberlik içindeyiz. Bir hukuk devletiyiz. Demokrasinin olduğu ve giderek de güçlendiği bir ülkeyiz. Bu ülke içinde herkes herkesin farklılığına saygı gösterecektir, göstermek zorundadır. Hiç kimse merak etmesin. Ülkemizde güçlü bir devlet var. Hukukumuz var. Birileri bir yanlış yaptığı zaman da burada hukuk var, kim suç işlerse suçlular tespit edilir, cezalarını çekerler. Bu tür hadiseler üzerinden hiç kimse toplumu germeye çalışmasın. Bunu yapanların ne Aleviliğe ne de Sünniliğe hizmet ettiğini söyleyebiliriz. Birlik beraberlik ruhu içinde yaşamak durumundayız.
     Türkiyenin kendi içinde tüketecek enerjisi olmadığına işaret eden Yılmaz, Türkiyenin büyük hedefleri olduğunu ifade ederek yapılması gerekenin enerjimizi kendi içimizde harcamak değil, 2023 hedeflerine yönlendirmek olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Malatyada: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER