Kalkınma Bakanı Yılmaz, Ağrıda

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Ağrıda Doğu Anadolunun gelişmesi hatta Doğu Karadenizin gelişmesi İran ile ticaretle çok yakından ilişkili. Uzun vadeli olarak baktığınızda böyle görüyoruz


AĞRI (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Doğu Anadolunun gelişmesi hatta Doğu Karadenizin gelişmesi İran ile ticaretle çok yakından ilişkili. Uzun vadeli olarak baktığınızda böyle görüyoruz dedi.
     Bazı temaslarda bulunmak üzere Ağrıya gelen Bakan Yılmaz, Ağrı Havalimanında Vali Mehmet Tekinarslan ve öteki yetkililer tarafından karşılandı.
     Ağrı Valiliği önünde tören mangasını selamlayan Yılmaz, daha sonra Vali Tekinarslanı makamında ziyaret etti.
     Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, kalabalık bir heyetle Ağrıya geldiklerini belirterek, kentte İrandan gelen bir heyetinde bulunduğunu söyledi.
     İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Saidluyu da yarın Ağrıya beklediklerine dikkati çeken Yılmaz, İran ve Türkiyeden heyetlerin katılacağı Türkiye-İran Sınır İlleri Ekonomik İşbirliği 4. Dönem Toplantısının son derece önemli bir toplantı olduğunu belirtti. Bakan Yılmaz, şöyle devam etti:
     İran ve Türkiye gibi bu bölgede çok güçlü iki ülkenin sınır illerinin bir araya geldiği, sınır ticareti meselelerinin karşılıklı işbirliği alanlarının ele alındığı toplantılar. Valilerimiz burada bulunuyorlar. Van valimiz, Iğdır valimiz, Kars valimiz buradalar, Hakkari valimiz de katılacak. Diğer taraftan İran tarafından da sınır illerinden İran valileri buradalar. Bugün teknik düzeyde çalışmalar başlamış durumda. Arkadaşlarımız görüşüyorlar. Yarın da daha siyasi düzeyde, üst düzeyde toplantılarımıza devam edeceğiz. Bu toplantılar, ticaretin artması için ilişkilerin gelişmesi için bazı pratik sorunların çözülmesi için bir vesile. Her yıl karşılıklı gerçekleştiriyoruz. Daha önce Vanda yapılmıştı. İran tarafında gerçekleştirildi. Şimdi de Ağrıda gerçekleştiriyoruz. Ağrı tabii artık böyle bir perspektifle geleceğe bakmak durumunda.
     Bakan Yılmaz, Doğu Anadolunun gelişmesi hatta Doğu Karadenizin gelişmesi İran ile ticaretle çok yakından ilişkili. Uzun vadeli olarak baktığınızda böyle görüyoruz. Sadece ticaret dediğimizde mal ticaretini anlamıyoruz. Turizm hareketlerinden tutun işte eğitim, sağlık gibi hizmet sektörlerinin daha da gelişmesine kadar İran ile ilişkiler son derece önemli. İnşallah her iki ülkenin de faydasına olacak şekilde bu toplantıları gerçekleştireceğiz diye konuştu.
     Bakan Yılmaz daha sonra Valilik şeref defterini imzaladı.
    
     Muhabir: Fethullah Yaman - Selahattin Kaçuru
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Kalkınma Bakanı Yılmaz, Ağrıda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER