Kalkınma Bakanı Yılmaz:

Kalkınma Bakanı Yılmaz: Batıdan gelip Doğuya yatırım yapan şirketler vergiden düşebiliyor. Bunu ilk kez yaptık 2012-2013 teşvikler açısından adeta bir kampanya. Bana göre iş adamlarının yatırım konusunda bahanesi kalmadı


BATMAN (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Batıdan gelip Doğuya yatırım yapan şirketler vergiden düşebiliyor. Bunu ilk kez yaptık dedi.
     Kentteki temasları kapsamında Organize Sanayi Bölgesini (OSB) ziyaret eden Yılmaz, işçilerin ramazanını kutladı.
     Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, OSBde kurulan tesislerin, bölgede özel sektörün işletmeler kurarak istihdam yaratmasının ve ihracat yapmasının mümkün olduğunu gösterdiğini söyledi.
     Yeni teşvik sistemi ile kentte çok daha güzel tesisler kurulacağına inandığını ifade eden Yılmaz, Burada arkadaşlarımız temelleri atmışlar. Bu teşvik sistemiyle sadece yeni yatırım yapılması değil, mevcutların da genişletilmesi önemli. Yeni teşviğimiz tesis büyütme açısından da geçerli dedi.
     Yılmaz, teşviğin bölge insana daha çok iş ve aş imkanı sağlayacağını ifade ederek, bölgenin tüm illerinde teşvik paketine büyük ilgi ve alaka olduğunu belirtti.
    
     -Bu iki yılı iyi değerlendirmek lazım-
    
     Yılmaz, yatırımcıların yer konusundaki taleplerini kendilerine ilettiğini, bu konuda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının çalıştığını söyledi.
     Büyük ilgi çeken teşvik sistemini yerel düzeyde herkesin sahiplenmesi gerektiğini, çünkü yeni teşvik paketinin bir kampanya gibi olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şöyle dedi:
     Bu yıl ve gelecek yıl için en yüksek dozajda teşvik veriyoruz. Bundan sonraki yıllarda bu dozaj giderek düşecek. 2012-2013 teşvikler açısından adeta bir kampanya. Bana göre iş adamlarının yatırım konusunda bahanesi kalmadı. Doğu ve Güneydoğuda bu teşvikten sonra yatırım yapmamak için bir sebep yok. Tek sıkıntımız maalesef terör hadiseleri oluyor. Bu hadiseler ister istemez özel sektörü etkiliyor. Çünkü sermaye, kabul edelim, ürkektir. İnşallah terör olaylarının azalmasıyla ve huzur ortamının pekişmesiyle özel sektör yatırımlarında çok daha büyük canlılık göreceğiz. Biz teröre ve şiddete bakmadan devlet yatırımlarını yapıyoruz. Özel sektör yatırımlarını da teşvik ediyoruz. Teşvik etmeye de devam edeceğiz. Batıdan gelip Doğuya yatırım yapan şirketler vergiden düşebiliyor. Bunu ilk kez yaptık. Bunun için kentin fırsatlarını, hangi yatırım alanlarının cazip olduğunu tespit edip anlatmak lazım. Bu konuda Kalkınma Ajansımız ile Ticaret ve Sanayi Odası yatırımcıya her türlü desteği vermeye hazır. Burada bir tanıtım kampanyası yapmak lazım. Gerekirse iş adamlarına gitmek, tanıtmak ve davet etmek lazım. Bu iki yılı iyi değerlendirmek lazım.
     Yılmaz, Batmanda bir sanayi kültürünün oluştuğunu, ancak henüz potansiyelin tam olarak harekete geçemediğine dikkati çekerek, oluşan sanayi kültürünün beslenmesi ve büyütülmesi gerektiğini ifade etti.
     Üretim kültürünün önemli bu bir disiplin, eğitim ve organizasyon meselesi olduğunu vurgulayan Yılmaz, sanayici olmanın bir anda gelişen bir hadise olmadığını, zaman içinde daha güçlü hale gelindiğini, Batmanın gelecekte bir sanayi merkezi haline dönüşeceğini belirtti.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Kalkınma Bakanı Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER