Kalp hastası çocuk, ailesinin direği oldu

Kalp hastası çocuk, ailesinin direği oldu -Konyada kalp hastası 13 yaşındaki Yaşar Ali Ak, konuşma engelli babası ile kol ve bacaklarını kullanamayan bedensel engelli annesinin bakımıyla ilgileniyor -Hastalığı ilerlediği için zo


KONYA (A.A) - Metin Bolat - Konyada kalp hastası 13 yaşındaki Yaşar Ali Ak, konuşma engelli babası ile kol ve bacaklarını kullanamayan bedensel engelli annesinin bakımıyla ilgileniyor.
     Doğuştan bacakları bükülmeyen ve kolları sakat olan Fatma Ak (59), konuşma engelli Mehmet Ali Ak ile 14 yıl önce hayatını birleştirdi.
     Bacaklarındaki rahatsızlık nedeniyle rahat yürüyemeyen, kolları sakat olduğu için de ağzıyla tüm işlerini yapmak zorunda kalan Fatma Akın, 13 yıl önce dünyaya gelen oğlu Yaşar Alinin de doğuştan kalbinin delik olduğu ortaya çıktı.
     Kendisi bakıma muhtaç olan Fatma Ak, oğlunu başkalarının desteğiyle büyüttü.
     Bugüne kadar rahatsızlığına aldırmadan annesinin ve babasının yardımına koşan, adeta annesinin eli, kolu olan Yaşar Ali, rahatsızlığı ilerleyince Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.
     Yapılan anjiyonun ardından evine gönderilen ve gerçekleştirilecek ameliyatla kalbindeki delik kapatılacak olan Yaşar Alinin hala tek düşüncesi bakıma muhtaç olan annesi ve babası...
    
     -Annesinin en büyük destekçisi-
    
     Anne Fatma Ak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin ve eşinin rahatsız olduğunu, oğlunun da kalbinde problem bulunduğunu söyledi.
     Oğlunu hiç kucağına alıp koklayamadığını, hep yanlarında bir yardımcı bulundurmak zorunda kaldığını ifade eden Ak, artık 13 yaşında olan oğlunun sürekli yardımlarına koştuğunu dile getirdi.
     Rahatsızlığı ilerlemesine rağmen oğlu Yaşar Alinin yardımlarına koşmaya devam ettiğini anlatan Ak, Oğlumun kalbindeki rahatsızlığın ilerlemiş olması bizi düşündürüyor. Yaşar Alinin durumuna çok üzülüyorum. Oğlum acıktığında önüne sıcak yemek yapıp koyamıyorum. Artık nefesi daralmaya başladı. Hareket etmemesi gerekiyor. Bakıma muhtaç olmasına rağmen hala benim ve babasının peşinden koşturuyor. Bu duruma çok üzülüyorum. Ancak elimizden bir şey gelmiyor diye konuştu.
     Temizlik işçisi olarak çalışan ve konuşma engelli eşinin çevresiyle iletişim kurmakta sıkıntı yaşadığını, oğlunun bu konuda babasına yardımcı olduğunu söyleyen Ak, kendisinin de devletin sağladığı imkanlardan faydalandığını dile getirdi. Ak, hayattaki tek isteğinin oğlunun biran önce iyileşmesi olduğunu sözlerine ekledi.
    
     -Artık nefes almakta bile zorlanıyor-
    
     Yaşar Ali Ak ise mümkün olduğunca annesinin yardımına koşmaya çalıştığını belirtti. Kalp hastası olmasına rağmen önceliğinin hep annesi ve babası olduğunu ifade eden Ak, Annemi ve babamı çok seviyorum. Onlar benim her şeyim. Ben rahatsızlığımı pek önemsemiyorum. Yeter ki anne ve babam rahat etsin dedi.
     SÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Oran, ailesinin bakımıyla da ilgilenen hastaları Yaşar Ali Akın kalbinin delik olduğunu belirtti.
     Yapılan kontrollerde hastanın bugüne kadar düzenli takibinin yapılmamış olduğunu tespit ettiklerini vurgulayan Oran, Bu zamana kadar düzenli takip olmadan bugünlere gelmiş hastada, nefes darlığı var. Tedavisi aksatıldığı için durumu çok iyi değil. Çok çabuk yoruluyor. Şimdi anjiyo yapıldı. Gerçekleştirilecek operasyonla da kalbindeki deliği kapatmayı düşünüyoruz diye konuştu.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Kalp hastası çocuk, ailesinin direği oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER