Kamu harcamalarının web sitesinden açıklanması istendi

Kamu harcamalarının web sitesinden açıklanması istendi -AK Parti Antalya Milletvekili Badak, tüm kamu, kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki kuruluşların yaptığı harcamaları her ay web sitelerinden kamuoyuyla paylaşmaları tale


ANTALYA (A.A) - AK Parti bünyesindeki Sivil Toplum Örgütleri ve Medya Çalışma grubunda görevli Antalya Milletvekili Sadık Badak, parti genel merkezine tüm kamu, kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki kuruluşların yaptığı harcamaları her ay web sitelerinden kamuoyuna açıklamaları talebinde bulundu.
     Badak, gazetecilere yaptığı açıklamada, kamu görevlilerinin kamuoyunun vicdanını yaralayan usulsüz harcamaların önüne geçmek amacıyla partisine bir öneride bulunduğunu söyledi.
     Türkiyede yurt içi tasarrufların artırılması için alınacak önlemlerden birisinin kamunun yaptığı harcamaların daha dikkatli, özenli, etkin ve verimli olması olduğunu vurgulayan Badak, bu doğrultuda kamu, kurum ve kuruluşların harcamalarının iyi denetlenmesi gerektiğini bildirdi.
     Ancak bugünkü denetimlerin 20inci yüzyıl teknolojisi ile yapıldığına işaret eden Badak, Tüm kamu kurumları ve kamu kurumu niteliğindeki kuruluşların, yaptıkları harcamaları bir ay sonra kendi web sitelerinde yayınlamalarında hiç bir sakınca görmüyorum. Şeffaf bir yönetim için yapılan harcamaların net bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması taraftarıyım dedi.
     Bu yönde hazırladığı talebi AK Parti Sosyal ve Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikliye ilettiğini kaydeden Badak, önce önerisinin müzakere edilmesi gerektiğini belirtti.
     Bugüne kadar önerileriyle ilgili partisinin üst organlarından hiçbir olumsuz yanıt almadığını ifade eden Badak, bu önerisinin de kabul edileceğini düşündüğünü dile getirdi.
     Kamu harcamalarının web sitesinden yayınlanmasının harcamaları daha etkin ve verimli kullanmaya sevk edeceğini vurgulayan Badak, şunları söyledi:
     Türkiyede bakanlıklar, bakanlıklara bağlı genel müdürlükler, illerimizdeki kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki kuruluşlar düşünüldüğünde, en son TMSFde olduğu gibi usulde hukuka uygun, ancak akla ve kamu vicdanına uygun olmayan, kamu vicdanını yaralayan harcamalarla karşılaşabiliyoruz. Tüm kurum ve kuruluşları kapsayacağı düşünürlerse ciddi bir tasarruf ve verimlilik ortaya çıkacağını düşünüyorum.
     Badak, önerisinin uygulamaya geçip geçmeyeceğine partisinin üst düzey yöneticilerince yapılacak değerlendirmenin ardından karar verileceğini söyledi.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kamu harcamalarının web sitesinden açıklanması istendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER