Kamu kurumlarına bir yılda bin 797

Kamu kurumlarına bir yılda bin 797 başvuru yapıldı


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhanede kamu kurumlarına bir yılda bin 797 başvuru yapıldığı bildirildi.
     Gümüşhane Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 2012 yılında bin 797 vatandaşın talep ve şikayetlerini internet, telefon ve yazılı olarak kamu kurumlarına ilettiği belirtildi.
     Gümüşhane Valiliği bünyesinde hizmet veren Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER) ise bin 35 kişinin başvurduğu ifade edilen açıklamada, yapılan müracaatlarda genel olarak sosyal güvenlik, orman, su, eğitim, tarım, hayvancılık, kadastro ve çevre gibi konuların ilk sıralarda yer aldığı vurgulandı.
     Açıklamada, sisteme yapılan başvuruların dilekçe hakkı kapsamında olduğunda 30 gün, Bilgi Edinme Hakkı Kanununca yapıldığında ise 15 günlük süre içinde cevaplandırıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:
     Yaklaşık 6 yıldır hizmet veren Alo 150 Hattı BİMERe 6 yılda toplam 3 bin 471 başvuru müracaatı alındı. 2012 yılında toplam Dilekçe Hakkı ve Bilgi Edinme Kanunu kapsamında bin 35 başvuru yapıldı. 2011 yılında bu rakam toplam 508 olarak gerçekleşirken, başvurular en çok ilçe kaymakamlıklarına, Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yönlendirildi. Ayrıca, Gümüşhanede kamu kurum ve kuruluşlarının yapmış olduğu iş ve işlemlerle ilgili olarak, 2012 yılında Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında bilgi almak için 762 kişi müracaat etti.
    
     Muhabir: Engin Doğru
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Kamu kurumlarına bir yılda bin 797 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER