Kamuda serbest kıyafet tartışmaları

Kamuda serbest kıyafet tartışmaları -Memur-Sen Erzurum Şube Başkanı Duman: Türkiye genelinde olduğu gibi Erzurumda da kamu çalışanlarımız okula, hastaneye serbest kıyafetle gittiler. İlk gün çok güzel sonuçlar aldık, hiçbir kur


ERZURUM (A.A) - Memur-Sen Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, Türkiye genelinde olduğu gibi Erzurumda da kamu çalışanlarımız okula, hastaneye serbest kıyafetle gittiler. İlk gün çok güzel sonuçlar aldık, hiçbir kurumda sıkıntı olmadı dedi.
     Duman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafet Yönetmeliğinin askeri darbe döneminde Anayasada teminat altına alındığını ve evrensel hukukun temel ilkelerine aykırı hükümler taşımasına rağmen otuz yılı aşkın süredir insan onurunu hiçe sayan yasaklarıyla yürürlükte olduğunu söyledi.
     Bazı yönetmeliklerin yürürlükten kaldırılmasına rağmen kılık kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmediğini belirten Duman, şunları kaydetti:
     Bu çerçevede, kamu görevlilerinin hizmet ettikleri milletin değer ve ilkelerini yansıtacak, kamuoyunda genel kabul görmüş kılık kıyafet tercihleri arasında kendi iradeleriyle seçim yapmasını mümkün kılacak bir özgürlük alanına sahip olması gerekiyor. Ülkemizin son otuz yılına damgasını vuran gayri insani ve gayri hukuki yasakların son bulması amacıyla konfederasyonumuz ve konfederasyonumuza üye sendikalar, kuruluşlarından bu yana konuyu kamuoyunun, yasama, yürütme ve yargı erkinin gündemine taşıyacak eylemleri gerçekleştirmiş, başvuru, itiraz ve dava süreçlerini başlatmıştır.
     Kamu kurumlarında kılık kıyafet yasaklarının sona örmesi için Türkiye gelinde başlatılan imza kampanyasını Erzurumda da düzenlediklerini hatırlatan Duman, Özgürlük İçin On Milyon İmza başlıklı imza kampanyasında 12 milyon 300 bin imza toplandığını anımsattı.
     Duman, şöyle devam etti:
     Milletimizin iradesini yansıtan toplumsal mutabakata dayanarak, konfederasyonumuza üye 11 sendikayla üyelerinin 18 Mart 2013 Pazartesi gününden itibaren 1982 tarihli Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafet Yönetmeliğini yok sayarak, istediğimiz kıyafetle işe gitmek için süresiz eylem başlattık. Bu eylem kapsamında Erzurumda kamu çalışanlarımız okula, hastaneye serbest kıyafetle gittiler. İlk gün çok güzel sonuçlar aldık. Hiçbir kurumda sıkıntı olmadı. Bu eylemi, kamu görevlilerinin kılık kıyafet özgürlüğünü teminat altına alan yasal ya da yönetsel düzenleme yapılıncaya kadar devam ettireceğiz.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Kamuda serbest kıyafet tartışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER