Kanalizasyon kazısında tarihi kalıntı ortaya çıktı

Kanalizasyon kazısında tarihi kalıntı ortaya çıktı -Muğlanın Milas ilçesinde kanalizasyon çalışması sırasında Roma dönemine ait tarihi kalıntılara rastlandı


MUĞLA (A.A) - Milasta kanalizasyon çalışması sırasında Roma dönemine ait tarihi kalıntılara rastlandı.
     Dr. İsmail Hakkı Milaslı Caddesinde Milas Milli Eğitim Müdürlüğüne ait lojman binasında belediyesi ekipleri tarafından kanalizasyon çalışması yapıldığı sırada tarihi kalıntılara rastlandı. Haber verilen Milas Arkeoloji Müzesi ekipleri tarafından yapılan araştırmada, kalıntıların Roma dönemine ait ticari bir işlik olabileceği belirlendi.
     Milas Arkeoloji Müzesi Müdürü Ali Sinan Özbey, gazetecilere yaptığı açıklamada, buluntulara rastlanmasıyla alandaki kanalizasyon çalışmasının arkeolojik kurtarma kazısına döndüğünü söyledi.
     3. derece arkeolojik sit alanında yaptıkları denetimli çalışma ile Roma dönemine ait bir mimari yapı kalıntısına rastladıklarını anlatan Özbey, Kurtarma kazısının tamamlanmasıyla üst kurula bir rapor hazırlanacak. Burada başladığımız basit bir çalışma, bir kültür varlığının ortaya çıkmasıyla Milasta daha önce yaptığımız uygulamalar gibi kurtarma kazısına dönüştürüldü dedi.
     Özbey, çalışma kapsamında tespitlerini yapıp buradaki mimari dokunun özelliklerini içeren bir tescil önerisiyle raporlarını en kısa zamanda koruma kuruluna sunacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Mutlu Hazer
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kanalizasyon kazısında tarihi kalıntı ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER