Kandıra MYO öğrencilerin örnek projeler

Kandıra MYO öğrencilerin örnek projeler


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Kandıra Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, son kullanım tarihi geçmemiş ilaçları sağlık kuruluşlarına bağışlarken, maddi durumu elverişsiz ailelere de yardım ediyorlar.
     KOÜden yapılan açıklamada, Kandıra Erikli Köyündeki maddi durumu elverişsiz bir aileye beyaz eşya ve gıda ile Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunda eğitim gören öğrencilere de giysi ve kırtasiye yardımında bulundukları bildirildi.
     Öğrenciler ayrıca, evlerde kullanılmayan ve son kullanım tarihi geçmemiş ilaçları toplayarak, Kandıra Akçaova Sağlık Ocağına teslim ettiler. Kandıra MYO Halka ilişkiler ve Tanıtım bölümü öğrencileri, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere İstanbulda özel bir televizyon kuruluşuna giderek, burada televizyon yayınlarının nasıl yapıldığını yerinde öğrendiler.,
     Bir diğer etkinlikte ise, Kocaeli Metabolik Hastalıklar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (MET-DER) temsilcileri, MYOda öğrencilere yönelik Çölyak hastalığının özellikleri, tanı konulması ve tanı sonrası yapılması gerekenlerin anlatıldığı bir seminer verdi.
     Ayrıca öğrenciler, ilkokul öğrencileri ve ailelerine yönelik, Psikiyatri Uzmanı Murat Çelebinin konuşmacı olarak katıldığı Aile İçi Şiddet ve Önlenilmesi konulu bir seminer daha düzenledi. Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunda gerçekleştirilen seminerde, çocukların şiddeti genelde aile içinde öğrendiğinin altı çizildi.
     Kandıra MYO Müdürü Doç. Dr. Nevim Genç, yaptığı konuşmada proje ve etkinliklerden dolayı öğrencileri kutlayarak, Topluma sahip çıkan gençlere her daim ihtiyacımız var dedi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kandıra MYO öğrencilerin örnek projeler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER