Kangal Termik Santralinin özelleştirilmesi

Kangal Termik Santralinin özelleştirilmesi -TES-İŞ Sendikası Sivas Şube Başkanı Güveri: -Sivasta istihdamı sağlayan, kent ekonomisinin can damarı olan kuruluşlar birer birer satılıyor


SİVAS (A.A) - Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Sendikası Sivas Şube Başkanı Tevfik Güveri, Kangal Termik Santralinin özelleştirilmesiyle ilgili, Sivasta istihdamı sağlayan, kent ekonomisinin can damarı olan kuruluşlar birer birer satılıyor dedi.
     Güveri, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, önce Kangaldaki Türkiye Kömür İşletmeleri, Sivas Çimento Fabrikası, Sivas Dikim Evi, ÇEDAŞın özelleştirildiğini, son olarak da Sivasın en büyük iş ve ekonomik hacmine sahip olan Kangal Termik Santralinin özelleştirileceğini ifade etti.
     Sivasta istihdamı sağlayan, kent ekonomisinin can damarı olan kuruluşların birer birer satıldığını savunan Güveri, şunları kaydetti:
     Kangal Termik Santralinin Türkiyede ilk özelleştirilecek santral olması sizce de manidar değil mi- Özelleşme programında 3. gruptayken özelleşecek santraller içerisinde bulunan başka bir ilimizdeki santral ile yer değiştirilmiş olmasının sebebi ve anlamı, o bölgenin siyasetçilerinin ağırlığı ve çabalarıdır.
     Güneri, santralin son özelleştirilen santrallerden olması için uğraşacaklarını da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Kangal Termik Santralinin özelleştirilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER