Kanser hastaları için 6 bin 500

Kanser hastaları için 6 bin 500 kilometreyi patenle katedecek -Kanadada yaşayan İranlı Akbar İbrahimzade, Türkiyedeki kanser hastalarına bağış toplamak için 6 bin 500 kilometreyi tekerlekli patenle katedecek


SAMSUN (A.A) - Kanadada yaşayan İranlı Akbar İbrahimzade, Türkiyedeki kanser hastalarına bağış toplamak için 6 bin 500 kilometreyi tekerlekli patenle katedecek.
     Ankaradan 9 gün önce tekerlekli patenle yola çıkan İbrahimzade, Samsunda gazetecilere açıklama yaptı.
     6 bin 500 kilometrelik turu için Türkiyeye geldiğini belirten İbrahimzade, tekerlekli patenle kayma rekoru kırmak ve Türkiyedeki kanser hastalarına bağış toplamak için düzenlediği turun 3 ay süreceğini anlattı.
     Turunun Türkiyeyi kapsadığını dile getiren İbrahimzade, Ankaradan başladığı yolculuğunu Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Çorumdan sürdürdüğünü, Samsunun ardından Tokat, Van, Antalya, İzmir ve Edirneyi gezerek yolculuğunu İstanbulda sonlandıracağını ifade etti.
    
     -Türkiye için dünyadan bağış toplayacak-
    
     Daha önce 4 tur düzenlediğini, Kanadada gerçekleştirdiği 500 kilometrelik turda Japonyada meydana gelen tsunami için yardım topladığını anlatan İbrahimzade, şunları kaydetti:
     Beşinci turumu da Türkiyedeki kanser hastaları için yapıyorum. Dünya genelinde bağışta bulunmak isteyenler patenciadam.com (skateman.asia) sitesinden bağışlarını online olarak hesabımıza yatırabilir. Türkiyedeki turumu tamamladıktan sonra ülkeden çıkmadan önce topladığım bağışları Türkiyedeki kanser hastalarıyla ilgili devlet kurumuna ya da derneğe bağışlayacağım.
     Türkiyedeki turunun bazı bölümlerdeki yol yapım çalışmaları nedeniyle aksadığını, bazı bölümlerde patenlerini çıkararak yürümek zorunda kaldığını açıklayan İbrahimzade, yolda bazı sürücülerin kendisine selam verdiğini, bazı sürücülerden ise olumsuz tepkiler aldığını belirtti.
     Rekor turlarına devam edeceğini anlatan İbrahimzade, gelecek yıl Kanadada 7 bin kilometrelik tur düzenlemeyi hedeflediğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Kanser hastaları için 6 bin 500 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER