Kapadokyada İspanyolca ve Portekizce bilen rehber

Kapadokyada İspanyolca ve Portekizce bilen rehber sıkıntısı -Türkiyenin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokyada İspanya ve Güney Amerika ülkelerinden gelen turist sayısının artması üzerine, bölgede İspanyolca ve Portekizce so


NEVŞEHİR (A.A) - Murat Asil - Türkiyenin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokyada, İspanya ve Güney Amerika ülkelerinden gelen turist sayısının artması üzerine bölgede İspanyolca ve Portekizce son dönemde aranan diller arasında yer aldı.
     Kapadokya bölgesine İspanyadan ve Güney Amerika ülkelerinden gelen turist sayısında önemli artış yaşanırken, bölgede Portekizce ve İspanyolca bilen rehber bulmakta güçlük çeken işletmeler de çalışanlarını, turizm okulları da öğrencilerini bu dillere yönelik açılan kurslara yönlendirmeye başladı.
     Kapadokya Turist Rehberleri Derneği Başkan Yardımcısı Aslan Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda Kapadokya bölgesine İspanyadan ve Güney Amerika ülkelerinden özellikle de Brezilyadan gelen turist sayısında artış olduğunu belirterek, bölgedeki turizmcilerin de buna göre konumladığını söyledi.
     Bölgede kendilerinde kayıtlı İspanyolca ve Portekizce bilen 11 rehberin bulunduğunu belirten Özcan, Son yıllarda insanlar en fazla Portekizceye yöneliyor, çünkü Brezilyadan çok sayıda turist gelmeye başladı. Bunun yanında İspanyolca bilen rehbere de ihtiyaç var. İnsanlara gelecekleri ülkelerden kendi dillerinde hitap etmek son derece önemli olduğunu bilen hem işletmeler hem de bizim gibi dernekler, anında bu tür elemanları yetiştiriyor dedi.
     Nevşehirde dil eğitimi veren özel bir okulun sahibi Mutlu Öğütken de Kapadokya bölgesinin turizm memleketi olduğu için dışarıdan gelen insanlara hizmet etme açısından belli dillerin en azından bilinmesi gerektiğini anlatarak, kendilerinin de bu konudan yola çıktıklarını kaydetti.
     Bölgeye gelen turistlerin özelliklerine göre hangi lisanda ihtiyaç varsa kendilerini ona göre konumlandırdıklarını ifade eden Öğütken, Güney Amerikadan gelen insanlar İspanyolca ve Portekizce istiyor. Bölgede çalışan insanlarımızın da bu konuda daha deneyimli, daha yeterli olabilmeleri için Portekizce bilmeleri, İspanyolca öğrenmeleri açısından gerekli olan bir dil potansiyelini oluşturmaya çalışıyoruz şeklinde konuştu.
    
     -Kapadokyadaki turizm öğrencileri İspanyada staj yapacak
    
     Avrupa Birliği Hareketlilik Projesi kapsamında hazırladıkları proje kapsamında bir grup öğrenci ile birlikte İspanyaya gidecek olan Nevşehir Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi İngilizce öğretmeni ve proje koordinatörü Ömer Karataş ise hazırladıkları Turizmde İletişim Becerilerinin Geliştirilmesi için İspanyolca Kursu ve Otel Stajı projesi kapsamında 2 Haziran-10 Ağustos tarihleri arasında İspanyaya giderek, oradaki otellerde öğrencilerinin staj yapacağını belirtti.
     İspanyaya gidiş öncesinde öğrencilerini İspanyolca kursuna gönderdiklerini ifade eden Karataş, şunları kaydetti:
     Burada öğrenmiş oldukları İspanyolcayı, oradaki günlük hayatlarında ve çalışma esnasında kullanarak ülkemize İspanyolcayı tam anlamıyla öğrenmiş olarak gelerek ülkemiz turizmine katkı sağlayacaklardır. Bu proje ile amacımız, öğrencilerimizin okuldan mezun olduktan sonra da bölge ve ülkemiz turizmine katkı sağlamalarıdır. İspanyolca, tüm dünyada konuşulan sıralama açısından 2. dil konumunda ve biz de bunun farkında olarak hareket ediyoruz.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kapadokyada İspanyolca ve Portekizce bilen rehber Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER