Kapadokyalı yazardan NEÜye kitap bağışı

Kapadokyalı yazardan NEÜye kitap bağışı -Nevşehirde gazeteci yazar Aytekin, başta Kapadokya bölgesinin ele alındığı kütüphanesinde bulunan 300 dergi ve 200 kitabı NEÜye bağışladı


NEVŞEHİR (A.A) - Gazeteci yazar Osman Aytekin, Kapadokya bölgesini anlatan 200 kitap ve 300 dergiyi Nevşehir Üniversitesine (NEÜ) bağışladı.
     Derinkuyu ilçesinde yaşayan gazeteci yazar aynı zamanda da ressam olan Aytekin, başta Nevşehir olmak üzere Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kayseri illerini kapsayan içlerinde 30 yıllık eserlerin de bulunduğu yaklaşık 300 dergi ve 200 kitaptan oluşan kendi kütüphanesine ait eserleri, NEÜ Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezine (NEVKAM) getirerek, NEVKAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adem Ögere teslim etti.
     Daha önce de NEÜye yaklaşık bin kaynak bağışlayan Aytekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İlimin aydınlığı, insanın aydınlığı düşüncesiyle bu kaynakları üniversite gençliği ile paylaşmak istediği için bu bağışta bulunduğunu söyledi.
     Kitap okumayı çok sevdiğini, aynı zamanda kendisinin yazdığı kitaplarının da olduğunu belirten Aytekin, Sadece benim okuduklarımla sınırlı kalmasın, başka insanlar da bu kitaplardan faydalansın düşüncesiyle kitaplarımı bağışladım. Bence kitaplar evlere hapsedilmemeli, insanlığın hizmetine sunulmalı diye düşünüyorum dedi.
     Bağışladığı dergi ve kitapların Kapadokya bölgesini içine alan iller başta olmak üzere Elazığ, Mersin, Hatay, İzmir, Konya, Çorum gibi illerin kültürünü, folklorunu, şiirini, edebiyatını kapsadığını kaydeden Aytekin, gençlerin eğitim gördüğü bölgenin kültürünü öğrenmesinin son derece önemli olduğunu, bağışladığı kaynaklardan da öğrencilerin bölge hakkında bilgi alabileceklerini ifade etti.
     İlmin paylaşıldıkça büyüyeceğini belirten Aytekin, şöyle devam etti:
     Ben bu kitapları okudum ve başka insanların da bundan faydalanmasını istedim. Daha öncede üniversiteme yaklaşık bin eser bağışlamıştım. Kendim de yazar olarak özellikle bulunduğumuz bölgenin tarihine, kültürüne, halk edebiyatına meraklıyım ve araştırmalar yapıyorum. Ondan dolayı elimde bir çok kaynak var. Aynı zaman da ressamım da, yine daha önce üniversitede birçok sergi açtım ve yaptığım tablolardan üniversitemize hediye ettim. Çok mutluyum. İnsanlığa faydalı olmak tarifsiz bir mutluluk. Benim elimden gelen bu, herkes bulunduğu konumda küçük şeyler yaparak insanlığa faydalı olabilir. Gençlerimize bölgemizi tanıtmak, onları buralarla ilgi araştırmalara teşvik etmek çok önemli. Benim bağışladığım eserler onlar için umarım yol gösterici olur. Üniversite hepimizin üniversitesi elimizden geldiğince sahip çıkıp el birliği ile büyütmeliyiz.
     NEVKAM Müdürü Öger de, yapılan bağıştan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, insanların şehrine olan duyarlılığının en önemli göstergelerinden birini yaşadıklarını söyledi.
     Aytekinin, kütüphaneye daha öncede bağışlarının olduğunu, kendisine bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür ettiklerini belirten Öger, Hayırsever ve şehrine duyarlı vatandaşların NEVKAM Kütüphanesi ve Uygulamalı Halkbilimi Müzesi için destek olmaya davet ediyorum. NEVKAM Kütüphanesinde Kapadokya bölgesi üzerine yapılmış olan 450 civarında lisansüstü tez, süreli yayınlar ve makalelerin yanı sıra bölgede geçmişten bu güne kadar çekilen film ve belgesel arşivi de mevcuttur diye konuştu.
     Kitap bağışında bulunan Aytekine, Ögere kütüphanelerine katkılarından dolayı plaket verdi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Kapadokyalı yazardan NEÜye kitap bağışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER