Kapanan Türkiye Partisinin Genel Başkanı Şener:

Kapanan Türkiye Partisinin Genel Başkanı Şener: -Önümüzdeki 2 yılda Türkiyede çok şey değişecektir -Bende üzerime düşen görevi yapıp, yeni siyasi çıkışları organize etmek, içinde bulunmak için çaba harcayacağım (Fotoğr


BARTIN (A.A) - Kapanan Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, önümüzdeki iki yılda Türkiyede çok şeyin değişeceğini öne sürerek, Bende üzerime düşen görevi yapıp, yeni siyasi çıkışları organize etmek, içinde bulunmak için çaba harcayacağım dedi.
     Şener, ailesiyle tatil için gittiği Bartında gazetecilere yaptığı açıklamada, terör olaylarında en fazla etkilenen ülkelerden birinin Türkiye olduğunu ve terörden çok çekmiş bir halkın olduğunu söyledi.
     Ülkenin doğusu ve batısıyla terörden muzdarip olduğunu, çok sayıda asker ve vatandaşın şehit olduğunu ifade eden Şener, şöyle konuştu:
     Bildiğiniz gibi son yıllarda ve son aylarda terör olayları çok artmıştır. 1983de başlayan terör hadiseleri inişli çıkışlı bir seyir takip etmiştir. En son sayın Erdoğanın başbakan olduğu tarih itibariyle Türkiyede terör sıfır noktasındaydı. Fakat daha sonraki yıllarda tırmanışa geçmiş ve şu anda da tarihi zirve konumundadır. Burada elbette terör örgütünün iç ve dış bağlantılarının önemli bir payı vardır. Terör olaylarını ortadan kaldırmak, terörle mücadele etmek iktidarın bir numaralı sorumluluğudur. Dünyanın hiç bir yerinde, hiç bir siyasi iktidar, ülkesinde var olan hadiselerin sorumluluğunu başka yerlere atmamıştır. Ancak sadece Türkiyede yetkili ama sorumsuz bir iktidar vardır. Nitekim, Başbakanın konuşmalarına baktığımız zaman terör hadiselerinde başta CHP olmak üzere muhalefeti suçlamaktadır. Başbakan demek, ülkede var olan sorunların sorumluluğunu üstlenmek demektir. Eğer bunu yapamıyorsa bu işi bırakması gerekmektedir. Bir taraftan uyguladığı iç politika yanlış ve dış politikada yanlıştır. Bu kadar yanlışı bir araya getirirseniz, elbette sizin iktidarınızda terör zirve yapar. Başından beri tutarlı bir politika uygulayamamıştır.
     İktidarın ve Başbakanın Suriye konusunda izlediği politikaların Türkiyeye zarar verdiğini ve ülkenin tehlikeli bir mecraya doğru sürüklendiğini iddia eden Şener, Ülkenin birliği, beraberliği en önemli konulardan biri iken, Suriyede muhalefeti desteklemek suretiyle, muhalefeti silahlandırmak suretiyle sınırları delik deşik eden bir başbakan ve iktidara sahibiz. Eğer ülkemizde terör diye bir sorun varsa ve bu ülkenin birlik ve beraberliği ile ilgili riskler varsa siz yüzlerce kilometrelik sınırınızı güvensiz bir bölge haline dönüştüremezsiniz. Bunu yaptığınız zaman da kendi ülkenize ihanet etmiş olursunuz diye konuştu.
    
     -Partinin kapanmış olması siyaseti bırakmış olmam anlamına gelmiyor
    
     Şener, gazetecilerin siyasete devam edip etmeyeceği yönündeki sorusu üzerine, şu anda hiç bir siyasi partiye mensup olmadığını ifade ederek, Türkiye Partisinin kapatılışının herkese bir protesto olduğunu ve demokratik duyarlılığı olan herkesin dikkatini çekme maksadı taşıdığın söyledi.
     Türkiyede demokrasi kalmadığını iddia eden Şener, şunları kaydetti:
     Şu anda siyaseti bitirmiş değiliz. Partinin kapanmış olması siyaseti bırakmış olmam anlamına gelmiyor. Görüşlerimizi düşüncelerimizi yine her zaman her zeminde söyleyeceğiz. Görüşlerimle, düşüncelerimle siyaset yapmaya devam ediyorum. Önümüzdeki iki yıl çok önemlidir. Bunu herkesin bilmesi lazım. Bu iki yılda Türkiyede çok şey değişecektir. Ülke kriz yaşayacaktır. İç ve dış politikada yapılan yanlışlıklar mevcut siyasi iktidarın önüne faturasını koyacaktır. Ve bu faturalar siyasette yeni siyasi arayışlara yol açacaktır. Böyle bir ortamda bende üzerime düşen görevi yapıp, yeni siyasi çıkışları organize etmek, içinde bulunmak için çaba harcayacağım.
    
     Muhabir: Selim Bostancı/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Kapanan Türkiye Partisinin Genel Başkanı Şener: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER