Kapıcıların da bir günü oldu

Kapıcıların da bir günü oldu -Antalyada kurulan Apartman Görevlilerini Destekleme Derneği, 14 Nisanı Kapıcılar Günü ilan etti -Derneğin genel başkanı Selcik: -14 Nisanı kapıcılar günü ilan ettik. Her yıl bu tarihte etkinl


ANTALYA (A.A) - Antalyada kurulan Apartman Görevlilerini Destekleme Derneği (AGDD) Genel Başkanı Köksal Selcik, 14 Nisanı Kapıcılar Günü ilan ettiklerini, her yıl bu tarihte çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.
     Apartman görevlilerinin sorunlarını dile getirmek ve apartman yöneticileri ile çalışanlar arasında oluşabilecek sorunları çözmek amacıyla Apartman ve Site Yöneticileri ve Sakinleri Derneği (ASİYED) ile yapılacak işbirliğiyle ilgili ASİYED binasında derneğin genel başkanı İbrahim Güllü ile AGDD Genel Başkanı Selcik basın toplantısı düzenledi.
     Selcik, kısa süre önce kurulan derneklerinin bin 200 civarında üyeye ulaştığını, yaptıkları araştırmada Antalyada yaklaşık 50 bin, Türkiye genelinde ise 2 milyon apartman görevlisi olduğunu belirlediklerini kaydetti.
     Apartman görevlilerinin sigortasız çalıştırılma, maaş ödeme düzensizliği ve uzun çalışma saatleri gibi birçok sorunları olduğunu ifade eden Selcik, dernek olarak bu tür sorunların çözülerek apartman görevlilerinin daha iyi çalışma şartlarına kavuşması için çalışmalar yapacaklarını anlattı.
    
     -14 Nisan Kapıcılar Günü olacak-
    
     İlk olarak derneği tanıtma çalışmaları yaptıklarını, bu kapsamda 14 Nisanda halk koşusu düzenleyeceklerini bildiren Selçik, etkinliğin ilk Kapıcılar Günü etkinliği olacağını vurguladı. Selcik, 14 Nisanı kapıcılar günü ilan ettik. Her yıl bu tarihte etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu yıl ödüllü koşu düzenleyerek kapıcıların sorunlarına dikkati çekmeyi amaçlıyoruz dedi.
     İbrahim Güllü ise toplu yaşam alanlarında yönetici ve apartman görevlilerinin birlikte çalıştıklarını, zaman zaman çeşitli sorunlar yaşandığını belirtti.
     İki derneğin yapacağı işbirliğinin sorunların giderilmesinde önemli rol oynayacağına inandığını dile getiren Güllü, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve İşçi Güvenliği Yasasının da yürürlüğe girdiği bu dönemde yönetici ile apartman görevlilerinin birlikte hareket etmesi, yasanın gerektirdiği yükümlülüklerin yerine getirilmesini kolaylaştıracaktır. Binalarda risk analizlerinin ve güvenliğin ön planda olması gereken bir dönemde yönetici ve apartman görevlilerine önemli sorumluluklar düşmektedir diye konuştu.
     ASİYED ve AGDD olarak Bilinçli Yönetici ve Bilinçli Görevli eğitimleri vereceklerini ifade eden Güllü, yönetici ve görevlilerin sorumlulukları konusunda bilgilendirmeler yapacaklarını söyledi.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kapıcıların da bir günü oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER