Kapıkulede gurbetçi yoğunluğu

Kapıkulede gurbetçi yoğunluğu -Yıllık izinlerini ana vatanlarında geçiren gurbetçiler dönüş yolunda Kapıkule Sınır Kapısında uzun kuyruklar oluşturdu (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Yıllık izinlerini ana vatanlarında geçiren gurbetçiler çalıştıkları ülkelere dönüş yolunda, Kapıkule Sınır Kapısında uzun kuyruklar oluşturdu.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, yaşadıkları ülkelere dönmek üzere sabah erken saatlerde Kapıkule Sınır Kapısına gelen gurbetçiler, işlemlerini yaptırmalarının ardından, Bulgaristanın Kaptan Andreevo Sınır Kapısına giriş için beklemeye başladı. Bulgaristan sınır kapısında bekleyenlerin sayısının artması üzerine Türk gümrüğünde de yoğunluk yaşandı.
     Sıcak havada beklemek zorunda kalan gurbetçiler, zaman zaman araçlarının klaksonlarını çalarak, hızlı hizmet alamadıkları iddiasıyla Bulgar gümrük çalışanlarına tepki gösterdi.
     Almanyanın Hannover şehrinde yaşayan Nabi Çınar, tatilini memleketi Giresun Görelede geçirdikten sonra dönüş için yola çıktığını belirtti.
     Bir saattir kuyrukta beklediğini söyleyen Çınar, Kuyruk uzadı. Bulgaristanda da 2-3 saat bekleriz. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz dedi.
     Avusturyada yaşayan Yakup Özdemir de gümrüklerde yaşanan yoğunluk nedeniyle zor duruma düştüklerini ifade etti.
     Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Kapıkule Sınır Kapısından, son 12 saatte 2 bin 536 aracın çıkış yaptığını belirtti.
     Bu arada yurt dışına çıkış yapmak için gümrük sahası içerisinde bekleyen yaklaşık 800 otomobil, 1 kilometre kuyruk oluşturdu.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan Şahin
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Kapıkulede gurbetçi yoğunluğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER