Kapıkulede tır kuruğu

Kapıkulede tır kuruğu -Sınır kapısından, yurt dışına çıkış yapacak 360 tır, yaklaşık 9 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Kapıkule Sınır Kapısında, yurt dışına çıkış yapacak 360 tır, yaklaşık 9 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu.
     İstanbuldan aldığı yükü Almanyaya götüren Erol Uzunoğlu, yaklaşık 10 saatten bu yana tır kuyruğunda sıranın kendilerine gelmesini beklediklerini söyledi.
     Her hafta sonu aynı sıkıntıları yaşadıklarını anlatan Uzunoğlu, Sabah 05.30dan beri buradayız. Her hafta sonu aynı şeyleri yaşıyoruz. değişen bir şey yok. Büyük ihtimalle Bulgaristandan kaynaklanıyor. Mecburen bekliyoruz. Başka alternatifimiz de yok dedi.
     İstanbuldan aldığı yükü Almanyaya götüren Hasan Ayar ise söylenecek çok şey olduğunu fakat hiçbir yetkilinin kendilerini dinlemediğini öne sürdü.
     Ayar, 20 yıldır Kapıkuleden yurt dışına çıkış-giriş yaptığını, her zaman aynı sıkıntıyı çektiklerini belirtti.
     Kapıkule Sınır Kapısı yetkilileri, tırların Kapıkulede işlemlerinin kısa sürede tamamlandığını ancak Bulgar Gümrüğünde sahanın küçük olması nedeniyle Türk tarafında araç kuyruğu oluştuğunu bildirdiler.
     Yetkililer, tırların yüklerini gidecekleri ülkedeki firmalara hafta sonu ulaştırmak istemeleri nedeniyle yoğunluk yaşandığını belirttiler.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan Şahin
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber Kapıkulede tır kuruğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER