Kar yağışı nedeniyle mahsur kalan öğrenciler

Kar yağışı nedeniyle mahsur kalan öğrenciler -Samsun Valisi Aksoy, Salıpazarı ilçesinde kar yağışı nedeniyle hala evlerine ulaşamayan öğrenciler bulunduğunu bildirdi -Aksoy: 15 öğrencimiz ve servis şoförü Karayonca köyünde ik


SAMSUN (A.A) - Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Salıpazarı ilçesinde hala kar yağışı nedeniyle evlerine ulaşamayan öğrenciler olduğunu belirterek, 15 öğrencimiz ve servis şoförü Karayonca köyünde iki ayrı evde misafir ediliyor dedi.
     Aksoy, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Polisevinde düzenlenen kahvaltıda basın çalışanlarıyla bir araya geldi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aksoy, Salıpazarında okulda öğrencilerin mahsur kalması konusuna değindi.
     Öğrencilerin okulda mahsur kaldığı haberini yetkililerin kendisine haber vermesi noktasında bir kusur olup olmadığının incelenmesi için bir müfettiş görevlendirdiklerini bildiren Aksoy, bilgi akışı noktasında kimin kusuru olup olmadığının araştırıldığını belirtti.
     Basında yer aldığı şekliyle öğrencilerin okulda 36 saat mahsur kaldıkları ifadesinin bir yönüyle doğru, bir yönüyle ise yanlış olduğunu ifade eden Aksoy, ekiplerin okula gece 01.00de ulaşabildiklerini anlattı.
     Aksoy, açılan yolun kar nedeniyle tekrar kapandığı için çocukların geceyi okulda geçirmelerinin daha güvenli olacağı kanaatine varıldığını, bu nedenle öğretmen ve çocukların geceyi okulda geçirdiklerini söyledi.
     Ertesi gün açılan köy yolunun kar nedeniyle tekrar kapandığını ve geceyi okulda geçiren 12 öğretmen, 16 çocuk ve 3 okul ve servis görevlisinin arazi tipi araçlarla ilçe merkezine getirildiğini anlatan Aksoy, öğretmenlerin evlerine ulaştığını, köy yolları kapalı olan öğrencilerin ise YİBO pansiyonunda misafir edildiklerini kaydetti.
    
     -Öğrenciler köylüler tarafından misafir ediliyor-
    
     Salıpazarı ilçesinde yaşanan bir başka sıkıntının ise Tahnal ilk ve ortaokulunda okuyan ve taşımalı sistemle evlerine götürülürken Karayonca köyünde karın yoğunlaşması nedeniyle yollarına devam edemeyen öğrenciler olduğunu belirten Aksoy, şunları kaydetti:
     15 öğrencimiz ve servis şoförü Karayonca köyünde iki ayrı evde misafir ediliyor. Hem servis şoförü hem onları misafir eden ev sahibiyle telefonla görüştüm. Oradaki yolun açılmasıyla ilgili çalışmalarını arkadaşlarımız büyük bir hızla yürütüyor. Dün gece Karayonca köyüne ulaşıldı. Oradan Gökçe köyüne ulaşılması gerekiyor. Biz yine çocukları evde tuttuk. Köye yaklaşık 1 kilometre mesafe kaldı. Orada 2,5 metreye varan kar var ve bir taraftan da yağmaya devam ediyor. Çocukların evlerine ulaştırılması için her türlü çalışma ve gayreti gösteriyoruz. Konuyu çok yakından takip ediyoruz. Amacımız çocukları oradan alıp evlerine ulaştırabilmek. Sadece sorun, çocuklar kendi evlerinde değil. Bunu sağlamak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
    
     Muhabir: Mustafa Çavuş / Dilek Sezen
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Kar yağışı nedeniyle mahsur kalan öğrenciler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER