Karabükte tezkere protestosu

Karabükte tezkere protestosu -TGB üyesi bir grup, TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Suriye konusundaki tezkereyi protesto etti


KARABÜK (A.A) - Karabükte, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda kabul edilen Suriye konusundaki tezkereyi protesto etti.
     Karabük Belediyesi önünde toplanan bir grup TGB üyesi, ellerindeki Kan İntikam Gözyaşı Değil, Barış İstiyoruz ve Müslüman Müslümanın Katili Olamaz yazılı dövizlerle, çeşitli sloganlar attı.
     TGB Karabük İl Temsilcisi Sabri Canbilgiç, yaptığı basın açıklamasında, Suriye konusundaki tezkerenin TBMM Genel Kurulundan 10 dakikada çıkmasının arkasında başka ülkelerin menfaatlerinin yattığını öne sürdü.
     Şanlıurfanın Akçakale ilçesine top mermisinin düşmesi sonucu 5 vatandaşın yaşamını yitirmesinden dolayı yasa boğulduklarını ifade eden Canbilgiç, şunları kaydetti:
     Ölen vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyoruz. Suriyeden gelen bir top mermisi, yaklaşık bir hafta önce Akçakaleye düştü. Daha olay aydınlatılmadan ikinci top mermisinin düşmesi sonucu 5 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Bu bombayı kimin ve nasıl attığı belli değilken, ordumuzun Suriyenin askeri noktalarını bombalaması bir soru işaretidir. Bazı ülkeler hükümet eliyle bizi savaşa sokmak istemektedir.
     Grup basın açıklamasının ardından sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Faik Erez / Ahmet Özler / Sinan Özmüş
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Karabükte tezkere protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER