Karabükte dilenci operasyonu

Karabükte dilenci operasyonu


KARABÜK (A.A) - Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, il merkezinde ramazan ayını fırsat bilerek dilenen bazı kişilere yönelik operasyon düzenlendiğini bildirdi.
     Vergili, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların dini ve manevi duygularını sömürerek, dilencilik yaparak haksız kazanç elde etmek isteyen vatandaşlara göz açtırmayacaklarını söyledi.
     Zabıta ekiplerince yapılan operasyonlarda dilenenlerin il dışından geldiklerini tespit ettiklerini anlatan Vergili, şunları kaydetti:
     Dilenmeyi kendilerine meslek haline getirenlere kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Belirli aralıklarla sürdürülen dilenci operasyonlarında yakalanan şahıslara gerekli yasal işlem yapıldıktan sonra Karabük dışından gelenlerin zabıta ekipleri gözetiminde geldikleri yere geri gitmeleri sağlanıyor. Bilindiği gibi gerçek yardıma muhtaç vatandaşlara Karabük Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce gerekli yardımlar yapıldığı gibi, bildirilen ihtiyaç sahibi vatandaşlara da yapılan araştırmanın ardından bu vatandaşlara da gerekli yardımlar ulaştırılıyor. Vatandaşları dilencilik yaparak haksız kazanç elde etmek isteyenlere karşı daha duyarlı olma çağrısında bulunuyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Karabükte dilenci operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER