Karabükte orman yangını

Karabükte orman yangını -Orman İşletme Müdürü Emin Uzunsoy: -Şimdiye kadar yaklaşık 50 hektar orman zarar gördü, sabah olmadan söndürmeye çalışıyoruz


KARABÜK (A.A) - Karabük Orman İşletme Müdürü Emin Uzunsoy, Karabükün Ovacık ilçesinde çıkan orman yangını ile ilgili Şimdiye kadar yaklaşık 50 hektar zarar gördü, sabah olmadan söndürmeye çalışıyoruz dedi.
     Uzunsoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre 4 ayrı noktada yangının başladığını daha sonra yayılarak büyüdüğünü söyledi.
     Arazinin engebeli oluşunun işleri zorlaştırdığını anlatan Uzunsoy, Doğanlar köyü Yiğitler Mahallesi Esenler mevkisindeki kızılçam ormanında yangın çıktığı ihbarı üzerine olay yerine geldik. Yangın kısa sürede bir kaç alanda yayılmaya başladı. Yangını sabah olmadan yani sıcaklar başlamadan söndürmeye gayret edeceğiz. ilk etapta 30 arazöz ile müdahale edildi, daha sonra çevre il ve ilçelerden takviye destek geldi dedi.
     Müdahalenin yangın söndürülene kadar aralıksız devam edeceğini vurgulayan Uzunsoy, Şimdiye kadar yaklaşık 50 hektar orman zarar gördü, yangını sabah olmadan söndürmeye çalışıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Karabükte orman yangını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER