Karabük İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Erer:

Karabük İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Erer: -Filyos liman projesi bir an önce başlatılarak ihalesinin yapılması gerekiyor


KARABÜK (A.A) - Karabük İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Hüseyin Erer, Filyos liman projesinin bir an önce başlatılarak ihalesinin yapılması gerektiğini bildirdi.
     Erer, yaptığı açıklamada, 25 milyon ton kapasiteli olarak projelendirilen Filyos Limanının Karabük ve çevre illerin ekonomisini büyük ölçüde yükselteceğini söyledi.
     Proje ile ilgili 1998 yılına kadar bölgede 7.5 milyon metrekare alanın kamulaştırılarak bakanlığa devredildiğini anlatan Erer, şöyle konuştu:
     Projede ayrıca kara ve denizde yer alan yaklaşık 750 hektarlık bir alan Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından bakanlığa tahsis edilmiştir. İlgili bakanlıktan çet raporları alınmıştır. Son olarak Ulaştırma Bakanlığınca AB kaynakları ile projenin yapılmasına karar verilmiştir. Bu liman sayesinde ülkemiz ve Karabük, Karadeniz Ekonomik İşbirliği ülkelerinin oluşturduğu 400 milyar dolar olan ve ilerde bir trilyon doları bulacak ekonomi coğrafyasında pay alacaktır. Proje kapsamında bölgemizdeki yatırımcılar ucuz ham medde temin etme imkanına kavuşacaktır. Filyos liman projesi bir an önce başlatılarak ihalesinin yapılması gerekiyor.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Berin Alpaslan
<< Önceki Haber Karabük İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Erer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER