Karabük POMEM, 500 öğrenci alacak

Karabük POMEM, 500 öğrenci alacak


KARABÜK (A.A) - Karabük Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Orhan Kandemir, merkezin yapımının tamamlandığını ve 500 öğrenci alacaklarını bildirdi.
     Kandemir, eğitim merkezinde düzenlediği basın toplantısında, şu anda 149 öğrenciyle modern bir şekilde eğitim ve öğretime devam ettiklerini, bu kapasitenin eylül ayında yeni öğrenci kabulü ile 500e çıkacağını söyledi.
     POMEMin gerek yapımında, gerekse şimdi Karabük basını tarafından çok destek gördüğünü vurgulayan Kandemir, POMEM, emniyet teşkilatının polis memuru ihtiyacını gideren, emniyet teşkilatına polis memuru yetiştiren bir kurum. Okula en az 4 yıllık lisansüstü eğitim almış üniversite mezunları alınıyor. Tabi ki bunların belirli bir standardı, kriterleri var. Şu anda hali hazırda 6 aylık bir eğitimden geçirilerek, emniyet teşkilatına aday polis memurları yetiştiren bir kurum diye konuştu.
     Bunun yanında bir de liseden sonra üniversite sınavları sonuçlarına göre örenci alan ve 2 yıllık eğitim veren Polis Meslek Yüksek Okulları bulunduğunu hatırlatan Kandemir, bunların sayısının Türkiyede 40 kadar olduğunu anlattı. Bunların 10 tanesinin POMEM olduğunu ifadene eden Kandemir, Bu yıl bir takım zorunluluklar nedeni ile eğitime biraz geç başlamak zorunda kaldık. Az sayıda bir öğrenci ile başladık. Ancak bu bizim için bir deneme süreci gibi oldu. Aynı zamanda tamamlanan süreçlere ilişkin sorunlar olduğu için bu dönemin az bir öğrenci ile geçmesi bizim için yararlı oldu da diyebiliriz. 2012 Eylül ayından itibaren kapasitemiz olan 500 öğrenci ile eğitime devam edeceğimizi ümit ediyoruz. Bu rakam Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirleniyor ve kapasiteye göre öğrenci gönderiliyor dedi.
     Kandemir, daha sonra basın mensuplarına merkezi gezdirdi.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Karabük POMEM, 500 öğrenci alacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER