Karacabey Boğazında kirlilik iddiasına inceleme

Karacabey Boğazında kirlilik iddiasına inceleme -Yeniköy ve Malkara tatil beldelerinin sahillerinde inceleme yapıldı


BURSA (A.A) - Karacabey Boğazındaki Yeniköy ve Malkara tatil beldelerinin sahillerinin kirli olduğuna ilişkin çıkan haberler üzerine inceleme yapan İl Turizm ve Kültür Müdürü Ahmet Gedik, Olumsuz bir durumla karşılaşmadık. Kum ve denizin buluştuğu noktada bir kirlilik yok. Sadece rüzgarla ve gemilerden gelen çöpler görülüyor dedi.
     Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü mühendisleri Emine Genç ve Hidra Güneşle birlikte Karacabeye giden Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Gedik, söz konusu sahillerde inceleme yaptı.
     Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koçun da eşlik ettiği incelemede sahillerde düzenli olarak temizlik yapıldığı bilgisini alan Gedik, gazetecilere yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:
     İddiaların aksine deniz ve yeşille iç içe doğal ortamın duyarlılıkla korunduğuna şahit oldum. Kum ve denizin buluştuğu noktada bir kirlilik yok. Ancak rüzgarla ve gemilerden gelen çöpler görülüyor. Kalıcı bir kirliliğin olduğunu düşünmüyorum. Karcabey Belediyesi gerekli temizlik çalışmlarını yapmaktadır.
     Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç da yaz aylarında artan nüfus yoğunluğunun geçici kirliliğe sebep olabileceğini ancak sahillerde kum eleme makinesiyle temizlik yaparak bunun önüne geçmeye çalıştıklarını söyledi.
     Yaklaşık 3 saat süren incelemenin ardından tutanakla gözlemlerini kayıt altına alan heyet, bölgeden ayrıldı.
    
     Muhabir: Ayhan Fidan / Metin Aktaş
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Karacabey Boğazında kirlilik iddiasına inceleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER