Karacadağ Kalkınma Ajansından OSBye altyapı desteği

Karacadağ Kalkınma Ajansından OSBye altyapı desteği -Ajans, Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında OSBye 862 bin lira destek sağlayacak


DİYARBAKIR (A.A) - Karacadağ Kalkınma Ajansı, son dönemde iş adamlarının yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) altyapısına harcanmak üzere 862 bin liralık hibe sağlayacak.
     Ajanstan yapılan açıklamaya göre, 2013te yürütülecek Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Beşir Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Türk ile Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun tarafından hibe destek sözleşmesi imzalandı.
     Beşir Yılmaz imza töreninde yaptığı konuşmada, Karacadağ Kalkınma Ajansı ile gerçekleştirecekleri iki projeyle OSBnin gelişmiş OSBler arasında girmeye bir adım daha yaklaşacağını belirterek, şöyle konuştu:
     Elektrik altyapısını güçlendirmeye yönelik projemiz ile yatırımcılarımızın en büyük sorunlarından bir olan elektrik kesintilerine son vereceğiz. Daha kaliteli ve sürekli elektrik sağlayacağız. Kesintisiz enerjinin, kesintisiz kalkınmanın temeli olduğuna inanıyoruz. İkinci projemiz ise OSBdeki kanalizasyon ve yolların yapımına yönelik olacak. Bu kapsamda bir kilometrelik kanalizasyon altyapısı yenilenecek. 200 adet rögar kapağı değiştirilecek. 7 kilometrekare parke yol modernize edilecek. 8 adet yangın müdahale noktası oluşturulacak. Amacımız, yeni teşvik sisteminin Diyarbakır için yarattığı fırsatlardan yararlanmak için OSBnin altyapısını hazırlamak. Bu konuda yoğun çaba gösteren ve bizlere önemli katkılar yapan OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve valimiz sayın Mustafa Topraka katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.
     Karakoyun ise büyük yatırımların Diyarbakıra gelmesini sağlamak için OSBye destek verdiklerini söyledi.
    
     -Toplam 1 milyon 150 bin lira kaynak-
    
     Altyapı sorunlarını çözmeden, yeni yatırımcının gelmesinin çok zor olduğunu belirten Karakoyun, şunları kaydetti:
     Diyarbakırda sanayi gelişiyor. Yeni teşvik sisteminde Diyarbakırın 6. bölgede yer almasıyla OSBye yatırım amacıyla yer tahsisi için yoğun bir talep var. İlimize büyük yatırımcı çekmek için mutlaka altyapı sorunlarımızı çözmemiz gerekiyor. 2013 yılında OSB ve küçük sanayi sitelerimizdeki altyapı sorunlarını çözmek için ilk kez mali destek programlarına Sanayi Altyapısı Mali Destek Programını ekledik. Ajans olarak Diyarbakır OSBnin iki projesine 862 bin liralık hibe sağlayacağız. OSB yönetiminin katkısıyla toplam 1 milyon 150 bin lira kaynak, altyapı iyileştirilmesine harcanacak.
    
     Muhabir: Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Karacadağ Kalkınma Ajansından OSBye altyapı desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER