Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünden Bölge Eğitim

Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünden Bölge Eğitim Toplantısı


SAMSUN (A.A) - Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından 2012 yılı Bitki Sağlığı ve Karantina Çalışma Programı kapsamında gerçekleştirilen bölge eğitim toplantısı tamamlandı.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili İsmail Demir, yaptığı açıklamada, bitki sağlığı hizmetlerinde çalışan teknik elemanların bölgelerindeki önemli bitki hastalıkların belirtilerini fark edebilmelerinin ve bu hastalıklarla ilgili teşhisi doğru biçimde koyabilmelerinin önemli olduğunu belirtti.
     Son zamanlarda iklim verilerinin değişkenlik göstermesinin hastalık riskini artırdığını ifade eden Demir, şunları kaydetti:
     Hastalık riski ile birlikte bu hastalıklarla mücadele kullanılan kimyasalların gelişi güzel seçilmesi veya yanlış zamanda yanlış biçimde ve tekrarlarda kullanılması hastalık etmenlerinin direnç kazanmasına sebep olduğu bilinmektedir. Zirai mücadelede esas olan doğru biçimde doğru zamanda doğru dozda ve doğru hastalık ya da zararlı için kimyasal kullanmaktır. Kullanılan kimyasalların kayıt altına alınması ve geriye dönük izlenebilirliği sağlamakta görevlerimiz arasındadır. Bölgemizin bitki ürün deseninin çok farklı olması ve iklim özelliklerinden kaynaklanan nedenlerle zirai mücadelede tedaviden önce teşhis için bilgi paylaşımı ve tecrübe aktarılması ancak bu tür toplantılarla mümkündür.
     Demir, eğitim sonunda 82 teknik elamana katılımcı belgesi verildiği de sözlerine ekledi.
     (FTA-İSM)
<< Önceki Haber Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünden Bölge Eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER