KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Erarslan:

KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Erarslan: -Artan fiyatlar ve ihtiyaç, yağlı tohuma olan ilgiyi artırdı, bu da üreticimizin yüzünü güldürdü


SAMSUN (A.A) - Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (KARADENİZBİRLİK) Genel Müdürü Ünal Erarslan, Artan fiyatlar ve ihtiyaç, yağlı tohuma olan ilgiyi artırdı, bu da üreticimizin yüzünü güldürdü dedi.
     Erarslan, yaptığı yazılı açıklamada, alım sezonunun başlangıcında çiftçiye 1,4 lira avans fiyat veren KARADENİZBİRLİKin 0,1 liralık fiyat farkı ödemelerine başladığını duyurdu.
     Fiyat farklarının, Birliğe ürün teslim eden tüm çiftçilere, avans fiyatta olduğu gibi peşin olarak ödeneceğini bildiren Erarslan, şunları kaydetti:
     Fiyat farkının da ödenmesiyle birlikte 19 kooperatif, 7 ildeki ayçiçeği alım kampanyamızda 55 milyon lira tutarında toplam 37 bin ton yağlık ayçiçeği ürünü alımı yapılmış olacaktır. KARADENİZBİRLİK her yıl olduğu gibi bu yıl da üretici ortaklarının menfaatlerini gözetecek şekilde fiyat belirledi. Yönetim Kurulumuz ayçiçeği fiyatını belirlerken, ithal yağlık ayçiçeği ve ham ayçiçeği yağı fiyatları, döviz kurları, gümrük vergileri, dünya ve Türkiye rekoltesi, üretim maliyetleri, destekleme ve prim ödemeleri, diğer bitkisel yağlar ile üretici beklentilerini tek tek değerlendirmiştir.
     Türkiyede yağlı tohum üretiminin halen yeterli olmadığını, bu nedenle en büyük ithalat kalemlerinden birini teşkil ettiğini vurgulayan Erarslan, şöyle devam etti:
     Yağlı tohumların değeri giderek artmaktadır. Son yıllarda oluşan fiyatlar cazip hale gelmiş ve üretim artışını teşvik etmiştir. Artan fiyatlar ve ihtiyaç, yağlı tohuma olan ilgiyi artırdı, bu da üreticimizin yüzünü güldürdü. KARADENİZBİRLİK, bölgemizde yağlı tohum üreticilerini ve üretimini birleştiren tek Tarım Satış Kooperatifleri üst birliği olup kooperatifçilik hizmetlerinin bölge ekonomisine olan katkısının artması için her türlü desteği vermeye devam edecek.
    
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Erarslan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER