Karagöle alternatif yol arayışı

Karagöle alternatif yol arayışı


ANKARA (A.A) - AK Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Seyit Sertçelik, Çubuk-Karagöl yolunda incelemelerde bulundu.
     Sertçelik, beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Altyapı Daire Başkanı Salih Tekeli il genel meclis üyeleri ve diğer yetkililerle geldiği Çubuk-Karagöl yolunda incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.
     Sertçelik, burada yaptığı açıklamada, bölge vatandaşlarının ve sivil toplum kuruluşlarının, Karagöl yolunun güzergahının değiştirilmesi yönünde taleplerinin olduğunu, nedenle yolda teknik heyet ile birlikte inceleme yaptıklarını söyledi.
     Kendileri için en önemli unsurun insan ve can güvenliği olduğunu vurgulayan Sertçelik, yapılacak incelemelerin ardından yolun düzenlemesinin yapılabileceğini bildirdi.
     Ceylan ise Ankaradaki bütün yolların standartları yüksek, ulaşılabilir yollar olmasını arzu ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:
     İl Özel İdarelerinin yapılandığı 2005 yılından bu yana yüzde 100ün üzerinde asfaltlama çalışması yapıldı. 2005 yılında asfaltlı yol yüzde 32 iken, bu rakamı 2011 yılı sonu itibarıyla yüzde 76ya çıkardık. Ankaranın 5 bin 430 kilometre yol ağı bulunuyor. Geçmişte 5 metrelik yollar varken, bugün ise en düşük yollarımız 7 ila 9 metre genişliğinde. Hali hazırda asfalt olan yollarımıza da kış şartlarında ulaşılabilirliğini artırmak için neler yapılabilir- Bunu araştırıyoruz. Bölge yetkilileri ve kendi teknik heyetimizin de olduğu bir ekiple alanda inceleme yapıyoruz. Arazide yapılan incelmeyi tekrar büroda etüt yaparak değerlendireceğiz. Alternatif güzergahlar dikkate alındığında yolun mesafesi ne kadar kısalabilecek- Hangi güzergahı yaparsak ulaşılabilirliği ve standardı yüksek yolu nasıl elde etmiş olacağız- Bunları değerlendirdikten sonra tekrar ikinci bir karar ve kanaat aşaması olacak.
     Heyet daha sonra Kışlacık Köyünü ziyaret ederek, köylülerle sohbet etti.
     Köylülerden Hasan Depe (63,) köyde doktor ve ebe ihtiyaçları olduğunu belirterek, Bizim köyümüz, bölgedeki 14 köyün merkezi konumundadır. Karagöl burada ve hafta sonları burası çok yoğun oluyor. Buraya acil doktor ve ebe ihtiyacımız var dedi.
     (HY-YÜC)
<< Önceki Haber Karagöle alternatif yol arayışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER