Karaköprü Belediyesi ile MMO arasında protokol

Karaköprü Belediyesi ile MMO arasında protokol -Belediye ile MMO Şanlıurfa Şubesi arasında asansör protokolü imzalandı


ŞANLIURFA (A.A) - Karaköprü Belediyesi ile Makine Mühendisleri Odası (MMO) Şanlıurfa Şubesi, arasında asansör protokolü imzalandı.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Belediye, asansörlerin periyodik kontrolünün 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren zorunlu hale gelmesinin ardından beldedeki asansörlerin kontrolü için MMO Şanlıurfa Şubesi ile ortak çalışma kararı aldı.
     Söz konusu karar doğrultusunda Karaköprü Belediyesinde düzenlenen toplantının ardından Oda ile Belediye arasında protokol imzalandı.
     Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, imza törenin ardından yaptığı açıklamada, beldenin hızlı bir şekilde kentleşmeye başladığını belirterek, beldedeki apartmanların 13 kata kadar yükselebileceğini ifade etti.
     Beldedeki yapılaşmanın yeni olduğunu vurgulayan Çiftçi, şunları kaydetti:
     Bir teknoloji ürünü olan asansörlerin, yıllık bakımı gerekiyor. Son çıkan yasada bu şekilde, yönetmenlik bu şekilde maddelerde öngörülmüş durumda. Ve biz de hem yerel anlamda hem de teknik özelliklerine güvendiğimiz bizim Makine Mühendisler Odasıyla bir protokol imzaladık. Karaköprü beldesinde yer alan yapıların tamamında hepsinin denetiminin bakımını onarımını yapmak, yaptırmak, denetlemek üzere biz odaya asansörlerimizin teknik durumunu ve bakımını bir yıllık süreliğine devrediyoruz.
     Makine Mühendisi Atilla Meral de, benzer protokolü kısa süre önce Şanlıurfa Belediyesi ile de imzaladıklarını anımsatarak, oda olarak vatandaşların güvenliği için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.
     Söz konusu protokol göre, beldedeki binaların asansörleri rutin olarak kontrol edilmeye başlanacak, kontroller sırasında görülen eksiklikler ve riskler apartman yöneticilerine bildirilecek, uyarıları dikkate almayan binalarda asansörlerin kullanımı ise iptal edilebilecek.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş/Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Karaköprü Belediyesi ile MMO arasında protokol Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER