Karamanda 300 gebe düve çiftçilere dağıtıldı

Karamanda 300 gebe düve çiftçilere dağıtıldı


KARAMAN (A.A) - Karamanın merkeze bağlı Demiryurt köyünde, gebe 300 düve düzenlenen törenle çiftçilere dağıtıldı.
     Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Demiryurt Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin hazırladığı proje kapsamında düzenlenen törende, tarım ve hayvancılığın tüm dünyada her geçen gün stratejik bir noktaya geldiğini söyledi.
     Demiryurt Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin bu anlamda önemli bir adım attığını belirten Kahraman, modern hayvancılık ve tarıma geçmenin gerekliliğini anlattı.
     Projenin modern hayvancılık açısından önemine değinen Kahraman, Proje kapsamında alınan süt soğutma tankı, gübre pompaları, yem karma makinesi gibi ekipmanlar bunun ifadesidir. Sizlerin sahip olduğu her varlık aslında Karamanın ve ülkemizin bir zenginliğidir. Sizlerin huzuru, öncelikle ilimizin ve ülkemizin huzurudur. Bu sebeple uzak demeden her daim köyümüze ve köylümüze sahip çıkmaya çalışıyoruz diye konuştu.
     Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Öztiryaki de projenin Türkiyede uygulanan 3 projeden birisi olduğuna dikkati çekti.
     Proje hakkında açıklamalarda bulunan Öztiryaki, Bu proje kapsamında 30 yetiştiricimizin bir araya gelmesiyle 300 baş büyük hayvanın tek işletme halinde yönetildiği bir tesis ortaya çıkmıştır. Proje kapsamında ahır inşaatı, işletme binası ve makine ekipmanı alımı için 1 milyon 400 bin lira, gebe düve alımı için de 1 milyon 600 bin lira kredi kullandırılmıştır ifadelerini kullandı.
     Gebe düve pasaportlarının protokol üyeleri tarafından hak sahiplerine dağıtılmasının ardından tesisin açılışı gerçekleştirildi.
     Törene Kahraman ve Öztiryakinin yanı sıra AK Parti Karaman milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Selçuk Boz, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Bayır ve il müdürleri katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Karamanda 300 gebe düve çiftçilere dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER