Karaman Belediyesinde kış hazırlıkları

Karaman Belediyesinde kış hazırlıkları -Başkan Uğurlu: Budadığımız ağaçların dallarını dar gelirli ailelere yakacak olarak dağıtıyoruz


KARAMAN (A.A) - Karaman Belediyesi kış hazırlıklarını bütün hızıyla sürdürürken, kent merkezinde budanan ağaçların dalları ihtiyaç sahibi insanlara yakacak olarak dağıtılıyor.
     Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Belediye olarak kışa hazır olduklarını söyledi.
     Sonbaharın gelmesiyle birlikte olası su taşkınları için yağmur sularının toplandığı rogarların temizlendiğini, kar ve buzlanmaya karşı tuz istiflerinin yapıldığını ifade eden Başkan Uğurlu, Belediye olarak tam anlamıyla kışa hazırız. Ekiplerimiz konularında tecrübeli ekipler. Ekipman ve malzeme olarak bir sıkıntımız yok. Tüm çabalarımız vatandaşlarımızın huzurlu ve güven içinde bir kış mevsimi geçirebilmeleri için diye konuştu.
     Bu günlerde yoğun olarak kent merkezinde cadde kenarlarında ve parklardaki ağaçları budadıklarını vurgulayan Uğurlu, şunları kaydetti:
     Bilindiği gibi ağaçların sağlıklı gelişip büyümeleri için belli bakımlarının yapılması lazım. Bunun için bu günlerde kent merkezinde bulunan ağaçların budama işlemini yapıyoruz. Bu ağaçlardaki sağlıksız, kuruyan dallar kesiliyor. İnşallah bu budana ağaçlarımız bahar ayının gelmesi ile birlikte tekrar yemyeşil olacaklar. Budama işlemlerinden sonra ağaçlardan kesilen dallarda değerlendiriliyor. Ekipler tarafından düzgün bir şekilde kamyonlara yüklenen dallar odun alamayacak imkanı olmayan ihtiyaçlı insanlarımızın evlerine bırakılıyor. Yani kesilen bu dallar ihtiyaçlı insanlarımıza da umut oluyor.
    
     Muhabir : Mehmet Çetin
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Karaman Belediyesinde kış hazırlıkları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER