Karamanlı Lisesi, Denizlerin Sesi projesiyle Avrupaya

Karamanlı Lisesi, Denizlerin Sesi projesiyle Avrupaya açılıyor


BURDUR (A.A) - Karamanlı Lisesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının Hayat Boyu Öğrenme Comenius Programı, Çok Taraflı Okul Ortaklıkları Projesi kapsamındaki Denizlerin Sesi projesine katılıyor.
     Türkiye, İtalya, İrlanda, Portekiz, Estonya, Almanya ve Fransadan katılan okulların ortaklığında başlatılan proje, İrlandanın ev sahipliğinde başlayacak.
     Projede öğrenciler tarafından ortak internet sitesi kurulması, denizler haritasının hazırlanması, ortak sözlük hazırlanması, dillerin doğuşu ve gelişimiyle ilgili anket ve sunumların yapılması, deniz temalı şiirlere yer verilmesi, yerel efsane, hikaye ve şarkıların paylaşılması, görülmesi gereken filmler ile okunacak kitapların belirlenmesi, resim ve fotoğraf sergilerinin açılması yer alıyor.
     Avrupa Birliği Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Ulusal Ajans tarafından 23 bin avro ödenekle desteklenen proje ile sosyal girişimciliğin artırılması amaçlanıyor.
     Karamanlı Lisesi Müdürü Beykul Küpeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karamanlı Lisesinin Denizlerin Sesi projesi ile Avrupaya açılacağını kaydetti. Küpeli, Bu proje ile okulumuzu, ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi en güzel bir şekilde tanıtacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Murat Çoban
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Karamanlı Lisesi, Denizlerin Sesi projesiyle Avrupaya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER