Karamürselde ahşap oyma sanatı kursu

Karamürselde ahşap oyma sanatı kursu


KOCAELİ (A.A) - Karamürselde, Karamürsel Belediyesi ve Karamürsel Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle ahşap oyma sanatını yaşatmak amacıyla ahşap oymacılık kursu açıldı.
     Kurs öğretmeni Mustafa Çetinkaya, yaptığı açıklamada, amaçlarının ahşap oyma sanatını devam ettirmek olduğunu belirterek, gelişen yeni nesil teknolojik ürünlerin ahşap oymacılığını bitirme noktasına getirdiğini söyledi.
     Ahşap oyma sanatını daha ileri götürmek için çaba harcadıklarını vurgulayan Çetinkaya, Tavsiyem bu sanata her kesimden ve yaştan insanların katılması. Bu işe tedavi amaçlı gelenlerde var çünkü kesme işi insanları rahatlatıyor, mutlu ediyor dedi.
     Çetinkaya, gençlerin el sanatlarına karşı ilgisinin az olduğunu dile getirerek, kursa genelde emeklilerin ve ev kadınlarının geldiğini kaydetti.
     Kursa katılarak ahşap oymacılığını öğrenenlerin bundan maddi anlamda da istifade edebileceklerine dikkati çeken Çetinkaya, ahşap oyma eserlerin el emeği çok olduğunu için değerli olduklarını ifade etti.
     Çetinkaya, kursta resimlikler, abajur, aynalık, mücevher kutuları, çeşitli hat yazıları, sehpalar, saatler, maketler, duvar aplikleri ve süs eşyaları ortaya çıkarttıklarını anlatarak, kurs bittikten sonra yaptıkları eserleri sergileyeceklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Melih Palas
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Karamürselde ahşap oyma sanatı kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER