Karaosmanoğlundan Karamürsel sahilinde inceleme

Karaosmanoğlundan Karamürsel sahilinde inceleme


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karamürsel sahilinde incelemede bulundu.
     Karasmanoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün ve Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırımla birikte, Karamürsel sahiline gelerek incelemede bulundu.
     Karaosmanoğlu, burada yaptığı konuşmada, İzmit Körfezinin tüm sahillerine önem verdiklerini belirterek, Kocaelide insanların yaşam standardını yükseltecek bir çok yatırıma imza attıklarını söyledi.
     Kocaeliyi nefes alıp vermekte zorlanılan, denize kokudan yaklaşılamayan bir halden tekrar zevkle soluk alıp verilen, tertemiz plajlarında Mavi Bayrak eşliğinde denize girilebilen bir hale getirdiklerini ifade eden Karaosmanoğlu, şunları kaydetti:
     Son 40 yıldır yüzmeye cesaret edilemeyen, kötü kokusundan yanına yaklaşılamayan İzmit Körfezinde, bugün uluslararası yarışmalarda kulaçlar atılıyor. Can çekişen, içinde hiçbir hayat belirtisinin kalmadığı, rengi maviden griye dönmüş, ölmek üzere olan İzmit Körfezinden, bugün içinde çok sayıda balık türünün yaşadığı, 100den fazla canlı türünün hayat bulduğu, masmavi, pırıl pırıl bir körfeze kavuştuk.
     Altınkemer Plajında denize girenleri işaret ederek İki sevgiliyi, yani deniz ile Kocaeli halkını yıllar sonra yeniden buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz diyen Karaosmanoğlu, inşa edilen 13 büyük arıtma tesisi, havadan yapılan denetimler, sahil düzenlemeleri ve temizleme çalışmalarının yıllardır özlenen bu tabloyu ortaya çıkardığını kaydetti.
     Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım da Karamürselin Altınkemer Plajına Mavi Bayrak alınmasının gururunu yaşadıklarını dile getirerek, Aygün ve Karaosmanoğluna ilçeye verdikleri önemden dolayı teşekkür etti.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Karaosmanoğlundan Karamürsel sahilinde inceleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER