Karasu Islah Projesi çalışmaları

Karasu Islah Projesi çalışmaları


MUŞ (A.A) - Vali Ali Çınar, Karasu Islah Projesiyle Muş Ovasının rantabl kullanılabileceğini söyledi.
     Karasu Köprüsünün üst kısmında devam eden Karasu ikinci etap çalışmalarını inceleyen Vali Çınar, çalışmalarla ilgili Devlet Su İşleri (DSİ) 172. Teknik Şube Müdürü Mehmet Yılmazdan bilgi aldı.
     Çalışmaların ikinci etabında bu yıl öngörülen hedefin 5 kilometre olduğunu belirten Vali Çınar, çalışmalarda ödenek sıkıntısı yaşamadıklarını kaydetti.
     Projenin uzun süren bir iş olduğunu ifade eden Vali Çınar, Islah çalışması Muş Ovasının rantabl kullanması için çok önemli. Ayrıca tarım arazilerine su bastığında, bu su ırmak çevresinde bulunan yerleşim yerlerini de etkiliyor. Özellikle bahar aylarında vatandaşımız araziyi sürmede ve ekmede büyük sıkıntı yaşıyor. Bu nedenle çalışmaların bir an önce tamamlanması gerekiyor. Projeyle, ova daha verimli kullanılacak. Daha işin başındayız. Daha fazla desteğe ve gayrete ihtiyacımız var. Bu gayreti gösteriyoruz. Milletvekili ve bakanlarımızın da bu konuda büyük gayreti var. Biz çalıştıkça ödenek gelecek. Ödenek sıkıntımız olmaz. dedi.
     Karasu Islah Projesi devam ederken, ovaya su temin edecek Alparslan 2 Barajının çalışmalarına da yakında başlayacaklarını kaydeden Çınar, bunun için öncelikle delegasyon tünelinin yapımının gerektiğini belirtti.
    
     Muhabir : Sabri Yıldırım / Berin Çetin
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Karasu Islah Projesi çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER