Karatayda Kurban Bayramı huzurlu geçti

Karatayda Kurban Bayramı huzurlu geçti


KONYA (A.A) - Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Kurban Bayramının huzurlu geçtiğini bildirdi.
     Hançerli, yaptığı yazılı açıklamada, bayram öncesi alınan tedbirler ve bayram süresince yapılan çalışmalar sonucunda Karatayda Kurban Bayramının sorunsuz geçtiğini belirtti.
     Tatlıcak Mahallesi Okyar Caddesi üzeri Büyükşehir Belediyesi Asfalt Şantiyesi arkasında yaklaşık 60 bin metrekarelik alanda hayvan satışına izin verildiğini kaydeden Hançerli, 18 farklı yerde kurban kesim yeri oluşturularak kurbanların güvenle kesimlerinin gerçekleştirildiğini dile getirdi
     Özellikle kurban satış noktasında her gün düzenli olarak belediye ve büyükşehir belediyesine bağlı zabıta, sağlık ve veteriner ekipleri tarafından da sürekli denetimin sağlandığını ifade eden Hançerli, şunları kaydetti:
     Kurbanlık hayvanların sağlıklı olup olmadıkları, veteriner sağlık raporu ve menşei şehadetnameleri kontrol edildi. Takviye ekiplerle 24 saat çalışan Temizlik İşleri Müdürlüğü, arefe gününden başlayan çalışmalarını bayram süresince de devam ettirdi. Özellikle pazar marketlerin kurban kesim yerleri olarak kullanılması vatandaşın işini kolaylaştırdı. Özverileriyle çalışan ve emeği geçen tüm personelimize teşekkür ederim. Vatandaşlarımızın kurban kesim yerlerini tercih ederek kurbanlarını kapalı mekanlarda kestikleri ve çevre kirliliğinin önlenmesi konusunda gösterdikleri duyarlılıktan dolayı da şükranlarımı sunarım.
    
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Karatayda Kurban Bayramı huzurlu geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER