Karate

Karate -40. Avrupa Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonasına 40dan fazla ülkeden binin üzerinde sporcunun katılacağı bildirildi -Şampiyonada karateciler başörtüleriyle yarışabilecek


KONYA (A.A) - Konyada 8-10 Şubat tarihleri arasında yapılacak 40. Avrupa Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonasına 40ı aşkın ülkeden binin üzerinde sporcunun katılacağı bildirildi.
     Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, yaptığı yazılı açıklamada, kadın ve erkek milli takımlarının Konyada kamp çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.
     Şampiyonada rekor sayıda madalya hedeflediklerine dikkati çeken Delihasan, Geçtiğimiz yıl Baküde düzenlenen şampiyonada genç sporcularımız 17 madalya kazandı. Madalya sayısı vermek yanlış olur ama 15-20 arası bir rakam hedefliyoruz. Kendi ülkemizde düzenlediğimiz bu organizasyonda genel klasmanda ilk sırada yer almak istiyoruz ifadelerini kullandı.
     Delihasan, şampiyonaya 40dan fazla ülkeden binin üzerinde sporcunun katılacağını bildirdi.
     Karate Federasyonu Başkan Vekili ve Organizasyon Komitesi Başkanı Hikmet Yanartaş ise Konyada örnek bir şampiyona düzenleme amacında olduklarını vurguladı.
     Konyanın organizasyon için seferber olduğuna işaret eden Yanartaş, şampiyona için gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlayacaklarını ifade etti.
     Öte yandan başörtüsüyle maçlara çıkabilme serbestisinin de ilk kez Konyadaki şampiyonada uygulanacağı öğrenildi.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy / Mümin Altaş
     Yayıncı: Ahmet Kayır

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER