Karayolları Trafik Güvenliği Haftası

Karayolları Trafik Güvenliği Haftası -Giresunda, hafta dolayısıyla tören düzenlendi


GİRESUN (A.A) - Giresunda, Karayolları Trafik Güvenliği Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.
     Valilik binası bahçesindeki Atatürk Anıtına tertip komitesinin çelenk sunumuyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.
     İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, burada yaptığı konuşmada, trafikte insan unsurunun genel trafik kazalarındaki kusur oranının yüzde 98 düzeyinde olduğunu belirtti.
     Bulak, kazaları azaltabilmekte ilk ve öncelikli koşulun insanı iyi bir trafik eğitimi ile trafik kurallarını bir yaşam biçimi olarak kabullenmesi ve bunlara uyma alışkanlığı kazanmasıyla olabileceğini ifade ederek, Emniyet Genel Müdürlüğümüzün trafik konusunda artan eğitim ve denetim faaliyetlerinin paralelinde, ilimizde sürdürülen çalışmalarda geçen yıl İl Emniyet Müdürlüğümüz ülke genelinde trafik eğitimi konusunda birinci olmuştur. Bu durum göğsümüzü kabartmaktadır. Bu başarı, yapılan ciddi denetimlerin yanı sıra eğitime verdiğimiz önemi açıkça ortaya koymaktadır dedi.
     Trafik denetimlerindeki temel amaçlarının ceza yazmak değil, insanları eğitip trafik konusunda duyarlı hale getirerek can ve mal kayıplarını en aza indirmek olduğuna dikkati çeken Bulak, şöyle konuştu:
     Bu yılın ilk 4 ayında yapılan radar, alkol ve emniyet kemeri denetimlerimiz kaza sayılarımızın düşmesine neden olmuştur. Geçen yılın ilk 4 ayında kontrol sayımız 18 bin 281 iken bu yılın aynı zaman dilimindeki kontrol sayımız 22 bin 771e yükselmiştir. Kaza sayımız 123ten 23e gerilemiştir. Bu veriler ciddi denetimlerin devam etmesi gerektiğinin en doğal göstergesidir. Önümüzdeki dönemde özellikle kazaların temel nedeni olan alkol ve hız denetimlerimiz şehir merkezi ve sahil yolunda artarak devam edecektir.
     Törende, yılın trafik polisleri Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Turgay Tiryaki, Atay Öney, ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde baş polis Muzaffer Bebek, yılın jandarma trafik görevlisi Jandarma Başçavuş Ahmet Yalçın Kaya ile yılın belediye zabıta görevlisi Ferhat Gençe ödülleri verildi.
     Tören, yılın şoförlerine ve hafta dolayısıyla düzenlenen resim, şiir, slogan yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından pasta kesimi ve trafik sergisinin gezilmesinin ardından sona erdi.
     Törene, Vali Vekili Fethi Yorulmaz, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ömer Şensoy, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, Emniyet personeli, kurum ve kuruluşların temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
     (GL-İSM)
<< Önceki Haber Karayolları Trafik Güvenliği Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER