Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası -CHP Gaziantep İl Başkanı Peri: -Trafikte yaşanan kazaların ve sorunların da birinci nedeni eğitimsizlik ve vurdumduymazlıktır


GAZİANTEP (A.A) - CHP Gaziantep İl Başkanı Ali Peri, trafikte yaşanan kazaların ve sorunların birinci nedeninin eğitimsizlik ve vurdumduymazlık olduğunu savundu.
     Peri, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiyede en fazla ölümlerin trafik kazalarında yaşandığını belirtti.
     Bu illetten kurtulmanın tek yolunun bilinçli bir kampanyayla kurallara uyma gerekliliğinin alışkanlık olarak topluma kazandırılması olduğunu vurgulayan Peri, şunları kaydetti:
     Günümüz koşullarında şikayetçi olduğumuz pek çok şey gibi, trafikte yaşanan kazaların ve sorunların da birinci nedeni eğitimsizlik ve vurdumduymazlıktır. Ne yazık ki pek çok vatandaşımız Bana bir şey olmaz anlayışının yanlışlığını ancak bir şey olduktan sonra öğrenmektedir. Çoğu konuda olduğu gibi trafik konusunda da hassasiyetimiz ne yazık ki sadece Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftasının kutlandığı süreçte kendisini göstermekte, sonra yine herkes kendi bildiğini okumaktadır.
     Peri, toplumun pek çok sorununda olduğu gibi trafik sorununda da etkili ve kalıcı çözümün, Milli Eğitim müfredatlarına trafikle ilgili bilinçlendirici ve eğitici derslerin ilk sınıflardan itibaren konulmasıyla sağlanabileceğini ifade etti.
     Emniyet yetkililerinin, konunun ilgililerinin çaba ve mesailerinin bu sorunun çözümü için hiç bir zaman yeterli olmayacağını vurgulayan Peri, açıklamasını şöyle tamamladı:
     Çünkü her köşe başına, her araç ve yaya başına bir polis dikmek mümkün değildir. Trafik görevlilerimizin düzen sağlamaya ve sürdürmeye yönelik çabaları taktire şayandır. Ancak trafik bileşenlerinin düzene girmeyi istemesi ve bunun yollarını öğrenmesi çözümün tek merkezidir. MOBESE sistemlerinin altından geçene kadar 50 kilometre hız ile seyredip geçer geçmez gaza basma alışkanlığı bulunan bir toplumu bu hastalığından kurtarmanın tek yolu eğitimdir. Burada asıl iş de elbette ki devletin ilgili kurumlarına düşmektedir. Unutulmamalıdır ki eğitimle çözülen sorunlar bir daha asla tekrar etmez. Bu vesile ile Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftasını kutlar tüm vatandaşlarımıza kazasız ve hasarsız günler dilerim.
     (ZER-SEÇ)
<< Önceki Haber Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER