Karayolu Trafik Haftası

Karayolu Trafik Haftası -Antalya Emniyet Müdürü Yılmaz: -Antalyaya her sene 12 milyona yakın turist gelmektedir. Meydana gelen trafik kazalarında turistler de can vermektedir. Bu ölümleri azaltmak için tüm çabamızla çalışmaktayız


ANTALYA (A.A) - Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Antalyaya her sene 12 milyona yakın turist gelmektedir. Meydana gelen trafik kazalarında turistler de can vermektedir. Bu ölümleri azaltmak için tüm çabamızla çalışmaktayız dedi.
     Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Uncalı Polis Lojmanları Sosyal Hizmetler Eğitim Tesislerinde Karayolu Trafik Haftası açılış töreni düzenlendi.
     Törende konuşan Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, trafik sorununu çözebilmek için öncelikle eğitim sorununun çözülmesi gerektiğini söyledi. Herkesin trafikle ilgili şikayetlerde bulunduğunu ifade eden Yılmaz, çözüm noktasında ise katkı sağlanmadığını kaydetti.
     Trafik kazalarını önleme adına büyük gayret gösterdiklerini anlatan Yılmaz, Antalyaya her sene 12 milyona yakın turist gelmektedir. Meydana gelen trafik kazalarında turistler de can vermektedir. Bu ölümleri azaltmak için tüm çabamızla çalışmaktayız dedi.
     Yılmaz, yolların, alt ve üst geçitlerin çok iyi yapılması gerektiğine işaret ederek, bunlar iyi yapılmazsa trafik kazalarıyla sık sık karşılanacağını dile getirdi. Aracına binen her kişinin, başkalarının hak ve hukukuna riayet etmek zorunda olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:
     Arabasına binen her kişi konumu ne olursa olsun sürücü olduğunu bilecek ve trafik kurullarına uyacaktır. Alınan tüm tedbirlere rağmen trafik kuralları ihlal ediliyorsa en ağır cezalar kesilmelidir. En önemlisi de trafik konusunda ilgili kuruluşlar ile medyanın işbirliği ve koordinasyon içinde olmasıdır. Burada bugün toplandık. Fakat Trafik Haftasının kutlanması gereken toplantıda bir çok sorumlu kuruluşları göremiyoruz. Trafik sorununun çözümünde yetkili olanlar bu sorunun çözümüne katkı vermelidirler. Sadece konuşmak yetmiyor. Çözüm üretmek gerekiyor.
     Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımsısı Akif Aktuğ ise çok sayıdaki ülkenin en büyük problemlerinin başında trafik sorununun geldiğini anlattı. Antalyada 765 bin araç ve 200 bin motosiklet bulunduğunu söyleyen Aktuğ, araç sayısı bakımından Antalyanın Türkiyenin önde gelen şehirleri arasında yer aldığını dile getirdi. Aktuğ, Antalyada her üç kişiden birinin aracı bulunduğunu belirterek Bu rakam sorunun ne kadar büyük olduğunu göstermektedir diye konuştu.
     Açılış töreninden sonra yılın başarılı şoförleri, polis memurları ve jandarma görevlileri ödüllerini aldı. Trafik Haftası etkinliklerine destek veren kuruluşların temsilcilerine de plaket verildi.
     (MUH-GÜÇ)
<< Önceki Haber Karayolu Trafik Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER