Kardeşinin kayınpederinin böbreği ile hayata tutundu

Kardeşinin kayınpederinin böbreği ile hayata tutundu -Karamanda yaşayan ve 6 yıldır diyalize giren 42 yaşındaki kişi, kardeşinin kayınpederinin böbreğiyle yeniden hayat buldu -Damadının kardeşine böbreğini veren 62 yaşındaki Adem Eğirgen:


ANTALYA (A.A) - Karamanda yaşayan ve 6 yıldır diyalize giren 42 yaşındaki kişi, kardeşinin kayınpederinin böbreğiyle yeniden hayat buldu.
     Karamanda yaşayan evli ve 2 çocuk babası 42 yaşındaki Hüseyin Delen, 2002 yılında şiddetli baş ağrısı nedeniyle gittiği Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, böbrek yetmezliği olduğunu öğrendi. 2 yıl diyalize giren Delene böbreğini vermek için kardeşi Ahmet Delen, gönüllü oldu. Selçuk Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirilen ameliyat ile böbrek nakledilen Hüseyin Delen, sağlıklı bir şekilde yaşamaya başladı. Hüseyin Delenin böbreği 2 yıl sonra işlevini yeniden görmez oldu.
     Yeniden böbrek yetmezliği çekmeye başlayan ve diyalize giren Hüseyin Delen, böbrek nakli için Sağlık Bakanlığının Ulusal Bekleme Listesine yazıldı. Yakın akrabalarında böbrek vermek için uygun alıcı bulunmayan Delenin tek umudu, beyin ölümü gerçekleşen ve organları bağışlanan bir kişinin kendisine uymasıydı.
     Bu sırada Hüseyin Delenin kardeşi Yusuf Delenin Karamanda yaşayan 62 yaşındaki kayınpederi Adem Eğirgen, Delene böbreğini vermek için gönüllü oldu. Nakil için Antalya Medical Park Hastanesine başvuran Delen ve Eğirgen, Etik Kurulunun onayından geçti. Hastanenin Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirilen ameliyat ile Eğirgenin böbreği Delene nakledildi. Başarılı geçen ameliyatın ardından Delen, sağlığına kavuştu.
    
     -Artık organ bağışı gönüllüsü olarak çalışacağım-
    
     Damadının kardeşine böbreğini veren Eğirgen, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşi Ramazan Eğirgeni 3 ay önce kanser hastalığı nedeniyle kaybettiklerini söyledi.
     Kardeşinin hasta olduğu dönemde yaşaması için ilik nakli olması gerektiğini, bu nedenle umutla uygun ilik aradıklarını anlatan Eğirgen, Kardeşime uygun iliği zor da olsa bulduk. İlik nakli oldu, ancak hayatını kaybetti. Kardeşimi lösemiden kaybettikten sonra organ nakli konusunda duyarlı hale geldiğim için böbreğimi verdim dedi.
     Kardeşinin ölümünün organ nakli konusundaki düşüncelerini tamamen değiştirdiğini dile getiren Eğirgen, Artık organ bağışı gönüllüsü olarak çalışacağım. İnsan başına gelmeyince bu durumun ne kadar zor olduğunu anlayamıyormuş. Benim başıma geldi. Herkesi de benim gibi duyarlı olmaya davet ediyorum diye konuştu.
     İkinci defa böbrek nakli olan Hüseyin Delen ise 6 yıldır diyalize girdiğini, bu nedenle damar yapılarının tamamen bozulduğunu ifade etti. Doktorların kendisine yaşamak için acil böbrek nakli olmalısın dediğini anlatan Delen, yakınlarının hiçbirisinin böbreğinin kendisine uymadığını, umutsuz bir şekilde beklerken kardeşinin kayınpederinin kendisine güzel haberi verdiğini dile getirdi.
     Nakilden sonra sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu kaydeden Delen, Eğirgenin örnek bir davranışta bulunduğunu vurguladı.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kardeşinin kayınpederinin böbreği ile hayata tutundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER