Karla mücadelede sınır tanımadılar

Karla mücadelede sınır tanımadılar -İl Özel İdaresi ekipleri tarafından Van, Bitlis, Muş ve Hakkariye bağlı köylerde 54 bin kilometre karla mücadele çalışması yapıldı


BİTLİS (A.A) - İl Özel İdaresi ekipleri tarafından Van, Bitlis, Muş ve Hakkariye bağlı köylerde 54 bin kilometre karla mücadele çalışması yapıldı.
     Yoğun kar yağışının yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesinde, İl Özel İdaresi ekiplerince başlatılan karla mücadele çalışmaları sınır tanımıyor.
     Kar ve tipinin etkisiyle kapanan yollarda gece gündüz demeden hummalı çalışmalar yürüten ekipler, metrelerce yükseklikteki kar yığınlarına ve çetin kış koşullarına aldırış etmeden zor şartlarda görev yapıyor.
     Karla mücadele ekipleri tarafından karın yağdığı ilk günden itibaren Vanda 545, Bitliste 203, Muşta 235 ve Hakkaride 132 köy yolunda çalışma başlatan ekipler, halen 141 köy yolunun kapalı olduğu bölgede çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
     Bitlis merkeze bağlı Bölükyazı köyündeki karla mücadele çalışmalarını denetleyen İl Özel İdaresi İşletme Müdürü Adem Aydoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte bu yıl kar yağışının başlamasıyla il genelindeki 2 bin 139 kilometrelik yol ağında çalışma başlattıklarını söyledi.
     Ekiplerin gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışmaları sürdürdüğünü anlatan Aydoğdu, şimdiye kadar 12 bin kilometrelik karla mücadele çalışması yaptıklarını ifade etti.
     Aydoğdu, bölgenin dağlık yapısı ve olası çığ hadiselerine karşın çalışmaların güç şartlarda yürütüldüğüne dikkati çekerek, şöyle konuştu:
     2013 yılı karla mücadele çalışmalarını 10 ekip, 103 personel ve 51 iş makinesiyle sürdürüyoruz. Ekiplerimiz gece gündüz demeden özverili şekilde çalışıyor. İl genelinde 203ü köy, 426sı mezra olmak üzere 629 yerleşim birimimiz var. Toplam yol ağımız ise 2 bin 139 kilometre. Karın ilk yağdığı günden bu yana 12 bin kilometre karla mücadele çalışması yürüttük ve çalışmalarımız halen devam ediyor.
     Aydoğdu, yüksek kesimlerde bulunan ve çığ düşmesi sonucu halen ulaşıma kapalı bulunan 13 köy yolunda olumsuz hava koşulları nedeniyle çalışma yapamadıklarına değinerek, yolu kardan kapanan köylerdeki acil hastaların ise Vali Veysel Yurdakulun talimatıyla karayolu ya da askeri helikopterlerle hastaneye ulaştırıldığını sözlerine ekledi.
     İl özel idarelerinin sorumluluğunda 5 bin 745 kilometrelik yol ağı bulunan Vanda 25 bin, 2 bin 700 kilometre yol ağı bulunan Muşta 9 bin, bin 600 kilometre yol ağı bulunan Hakkaride de 8 bin kilometre karla mücadele çalışması yapıldığı belirtildi.
    
     Muhabir: Şener Toktaş - Yunus Okur - Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Karla mücadelede sınır tanımadılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER