KARMEK öğrencileri, emeklerini görücüye çıkardı

KARMEK öğrencileri, emeklerini görücüye çıkardı


KONYA (A.A) - Karatay Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KARMEK) öğrencilerinin 2012 yılı kurs döneminde yaptığı eserler, törenle sergilendi.
     Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Konyanın 7-8 yıl öncesine göre ihtiyaçlarının çok farklı olduğunu söyledi.
     Son yıllarda Hanımlar Lokali gibi sosyal ihtiyaçların ortaya çıktığını belirten Akyürek, Konyada hizmet veren meslek edindirme kursları içerisinde sosyal faaliyetlere en çok önem veren kursun Karatay Meslek Edindirme Kursları olduğunu ifade etti.
     Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise KARMEKin yalnızca bir kurs olarak tanımlanmasının doğru olmadığını belirterek, KARMEKin aynı zamanda okul görevi de gördüğünü dile getirdi.
     KARMEK kurslarında, kuaförlük, fitness, kırkyama, mefruşat, hazır giyim, takı-tasarım, yemek, el ve makine nakışı derslerinin verildiğini hatırlatan Hançerli, yapmış oldukları çalışmalardan dolayı KARMEK öğretici ve öğrencilerini tebrik etti.
     AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Hasibe Özlem Çepni de kadınların güçlü, bilinçli ve üretken olmaları gerektiğine dikkati çekti.
     Konuşmalarının ardından başarılı kursiyerlere diplomaları ve çeşitli ödüller verildi.
     Programa, Karatay Kaymakamı Mustafa Altuntaş, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Ömer Ünal, AK Parti Karatay ve Meram İlçe Kadın Kolları başkanları, Halk Eğitim Müdürü Osman Öz, Karatay Belediye Meclisi üyeleri, KARMEK öğrenci ve öğreticileri katıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber KARMEK öğrencileri, emeklerini görücüye çıkardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER