Karne heyecanını evinde yaşadı

Karne heyecanını evinde yaşadı -Mersinde, lenf kanseri nedeniyle evinde öğrenim gören 7 yaşındaki Bünyamin Bilban, karne sevincini yaşıtları gibi okulda değil evinde yaşadı


MERSİN (A.A) - Tarsus ilçesinde lenf kanseri nedeniyle evinde öğrenim gören 7 yaşındaki Bünyamin Bilban, karne sevincini yaşıtları gibi okulda değil evinde yaşadı.
     Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Çağlayan İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi Bünyamin Bilbanın Tozkoparan Zahit Mahallesindeki evine giderek karnesini verdi. Karneyle oyuncak araba ile kitaplardan oluşan bir hediye paketi alan Balban, sevinç yaşadı.
     Kaymakam Güldibi, ziyaret sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, hastalıkları nedeniyle dışarıya çıkamayan çocuklara Evde Eğitim Hizmeti verildiğini hatırlattı. İlçe merkezinde 6 öğrencinin bu hizmetten yararlandığını belirten Güldibi, şöyle konuştu:
     Son yıllarda özellikle sosyal devlet olma manasında çok güzel ve önemli adımlar atıyoruz. Bu kapsamda değişik hastalıklar veya engellerinden dolayı eğitimine normal arkadaşları gibi devam edemeyen öğrencilerimize evlerinde eğitim vermekteyiz. Çocuklarımız evlerinde eğitim alıyorlar. Bazı öğrenciler hasta olduklarından enfeksiyon kapmaması için tedbirli olarak evlerinde eğitim alıyorlar. Bu öğrencilerimiz sağlığına kavuştuğunda yine okullarında eğitimine devam edebilecek.
     Ziyarette Kaymakam Güldibine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, İlçe Müftüsü Abdulkerim Akbaba, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Murat Tarsuslu da eşlik etti.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Karne heyecanını evinde yaşadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER