Karsta Okullar Hayat Olsun projesi

Karsta Okullar Hayat Olsun projesi


KARS (A.A) - Karsta Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında Esenyurt köyünde fidan dikildi.
     Kars Valisi Eyüp Tepe, Esenkent köyü Şehit Bedri Sinan Çolak İlköğretim Okulunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, göreve başladığı günden bugüne katılığı törenlerden üçünün fidan dikme töreni olduğunu belirtti.
     Hayata geçirilen proje kapsamında 75 bin çocuk için 75 bin fidan dikilmesinin anlamlı olduğunu ifade eden Tepe, Aynı zamanda da çok anlamlı bir slogan. Biz bu projeyi her yıl devam ettirirsek çok faydalı olur. Çünkü Karsın her yeri ağaç dikmeye son derece uygundur. İnşallah Karsta her yer yeşil olur ve ağaçlandırılır dedi.
     Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış da her öğrencinin bir fidan dikerek ağacı yaşatacağını, dönem sonunda öğretmenlerin öğrencilerine diktiği her fidan için bazı performans ödevleri vereceğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Yani ağacın boyu, ebadı, kaç tane ve nereye dikilmiş olduğu sorulacak. Esenkent Şehit Bedri Sinan Çolak İlköğretim Okulunun bahçesi son derece müsait olduğu için buraya 2 bin çam fidanı dikeceğiz. Bu fidanlardan 500 tanesi dikildi ve kalanı da bugün itibarıyla dikilmeye devam ediyor. Bahara kadarda tamamlanmış olacak.
     Konuşmaların ardından okulun 20 dönümlük arazisine fidan dikildi.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Karsta Okullar Hayat Olsun projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER