Karsta ustalık ve kalfalık sınavları 3

Karsta ustalık ve kalfalık sınavları 3 Eylülde yapılacak


KARS (A.A) - Kars Mesleki Eğitim Merkezinde 2012 yılı kalfalık ve ustalık sınavlarının 3 Eylülde başlayacağı bildirildi.
     Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Adem Burulday, yaptığı yazılı açıklamada, Mesleki Eğitim Kanununa göre iş yeri açmak için ustalık belgesine sahip olmak gerektiğini hatırlattı.
     Ustalık belgesine sahip olmayanların iş yeri çalıştırmalarının yasal olmadığını ifade eden Burulday, şunları kaydetti:
     İleride yapılacak denetimlerde belge sahibi olmayan işletmeler, sonu iş yerinin kapatılmasına kadar giden cezai yaptırımlarla karşı karşıya gelebilir. 32 meslek dalında kalfalık ve ustalık sınavları düzenlenecek, sınavlarda başarılı olanlar girdikleri sınav türüne göre o meslek dalından kalfalık veya ustalık belgesine sahip olabileceklerdir. Herhangi bir iş yerinde çırak olarak çalışanlar ise 21 Eylüle kadar Mesleki Eğitim Merkezine kayıt yaptırabilecekler. Çırak öğrenci olarak kayıt yaptıran çıraklar mesleklerin öğrenim durumuna ve daha önce almış oldukları öğrenim durumlarına göre 1-3 yıl arası çıraklık eğitimine devam ettikten sonra kalfalık belgesine sahip olabilecekler. Çırak öğrencilerin eğitim gördükleri süre içerisinde sigortaları devlet tarafından karşılanmaktadır.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Karsta ustalık ve kalfalık sınavları 3 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER