Kars Emniyet Müdürü Çakmak, basın mensuplarıyla

Kars Emniyet Müdürü Çakmak, basın mensuplarıyla bir araya geldi


KARS (A.A) - Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.
     Çakmak, Kars Polisevinde gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, Karsın asayiş yönünde düzgün bir kent olduğunu belirterek, Karsta sahte para basımının olmadığını söyledi.
     Geçen yıl sahte paraya karşı operasyonlar düzenlediklerini anımsatan Çakmak, Geçen yıl piyasaya sahte para süren 2-3 kişiyi almıştık. Onlar cezaevine girdikten sonra Karsta sahte para olayı düştü. Muhakkak vardır ama organize olarak bu işi yapan şebekeler şu anda mevcut değil dedi.
     Basının Karsın nabzını çok iyi tuttuğunu belirten Çakmak, şunları kaydetti:
     Karsta hep birlikte yaşıyoruz. Kaçak sigara operasyonlarında yüzde 300e varan yakalama oranımız var. Kaçak sigaraların büyük bir kısmı yurt dışından İrandan getiriliyor. Bu kaçak sigaraların büyük bir bölümünde terör örgütü PKKnın güdümünde oluyor. PKK bundan çok kar ediyor. Biz de bu konuda bütün arkadaşlarımızla birlikte ciddi çalışmalar yapıyoruz. Son zamanlarda çok gazla sayıda kaçak sigara yakaladık. Hatta bir arkadaşımızı da şehit verdik. Kovalamaca esnasında bir arkadaşımız şehit oldu. Kaçak sigarayla mücadelede son derece kararlıyız ve üzerine gidiyoruz. Bitirebildik mi- Hayır. Daha katı önlemler almamız lazım bu konuda.
     Çakmak, kahvaltının ardından basın mensuplarıyla bir süre sohbet etti.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Kars Emniyet Müdürü Çakmak, basın mensuplarıyla Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER